La Taula de Turisme treballarà per la potenciació de la imatge turística de la ciutat
19 d'abril de 2007 a les 0:00"La regidora de Turisme, Eva Torralba, va avançar que estaven en projecte diverses publicacions i accions per potenciar la imatge turística de Cerdanyola com ara l'edició de ""Cerdanyola té lleure"" i ""Cerdanyola té natura"". A més, també s'està estudiant la instal.lació d'un tren de vapor que uneixi diferents elements naturals i patrimonials presents al llarg de la riera de Sant Cugat o l'adeqüació d'un espai per a autocaravanes. Per últim, la responsable de turisme va parlar de la demanda a la Generalitat de cursos de formació de qualitat de servei i del Pla de senyalització viària turística de la ciutat"
La Sala de Plens de l'Ajuntament va acollir dimarts l'acte de constitució de la Taula de Turisme de Cerdanyola amb l'objectiu que els representants del món associatiu i empresarial implicats puguin participar en un espai comú de reflexió sobre el tema i realitzar les seves aportacions. Després, es va exposar el Pla Director de Turisme de Cerdanyola que ja es va fer públic ara fa un any.
El Pla Director té com a objectiu que Cerdanyola estigui entre les ciutats més visitades de l'entorn metropolità i que les persones que ens visitin gaudeixin de la riquesa patrimonial, industrial, natural i tecnològica de la nostra ciutat. Una riquesa que tal com va admetre la regidora de Turisme, Eva Torralba, "és desconeguda per una gran part de la pròpia ciutadania, que no ha après a valorar les bones qualitats del lloc on viu". La regidora explicava la finalitat de la Taula de Turisme.
El Pla Director va ser presentat per Sílvia Vilacoba, de l'Associació d'Experts d'Empreses Turístiques (AEET), que el va definir com una eina que ha de marcar la línia de treball on han de convergir els esforços del sector públic i el privat. El Pla es desenvoluparà cinc eixos de treball: un pla de lideratge, per a definir i prioritzar línies de treball; un pla de formació, informació i sensibilització; un pla de comunicació per informar de l'oferta turística a diferents segments del mercat; un pla de marketing amb la creació de productes i marques i un pla de qualitat. Sílvia Vilacoba va parlar de Cerdanyola com "una ciutat reclam per a un turisme de negocis i reunions, amb una privilegiada situació geogràfica i la presència al seu terme municipal de la UAB, el PTV i el futur Parc de la Ciència i la Tecnologia. Es va asegurar, però, que caldria oferir el serveis i ofertes que busca aquest turisme". També va dir que Cerdanyola podria apostar per tres línies bàsiques: la ciutat de la natura, la ciutat del coneixement i la ciutat cultural.
Vilacoba va parlar de diferents escenaris on desenvolupar les accions concretes: els escenaris de turismes d'una jornada i els escenaris de turisme de més d'una jornada. En el primer cas, es va citar el turisme escolar (que ja es dóna a Can Coll, per exemple); el turisme de la gent gran en el que es va reconèixer que cal una dinamització de l'oferta de restauració i activitats; el turisme captiu de Barcelona, potenciant les activitats de comunicació amb les agències receptives i les oficines de turisme de Barcelona i desenvolupant accions destacades i atractives i el turisme individual d'excursions.
Noves publicacions i projectes
Eva Torralba va comentar que, en la línia dels llibrets "Cerdanyola té història" i "Cerdanyola té camí verd" próximament sortirà la publicació "Cerdanyola té lleure" on s'inclou el circuit d'atletisme, la Cursa de Coillserola, les V Milles nocturnes, la instal.lació del Natupark i la ruta de jocs d'escacs i tennis taula que s'estan projectant. També inclourà les àrees de lleure de Can Coll i del Bosc Tancat. També s'editarà el llibre "Cerdanyola té natura" on es recullen totes les rutes senyalitzades existents al municipi (siguin del Vallès Natural, del Parc de Collserola, etc). S'inclourà plànols i una fitxa técnica.
Un altre projecte que s'està treballant és la instal.lació d'expositors a 40 punts del municipi (entre ells als hotels, al PTV, a la UAB i al Patronat Flor de Maig) on es podrà trobar tota l'oferta de llibres "Cerdanyola té", postals i plànols de la ciutat. Amb totes aquestes accions, la regidora de Turisme assegurava "que se li està donant la volta a la imatge turística de Cerdanyola". Per a Torralba "hi ha moltíssim producte i no tenim la percepció de tot el que té Cerdanyola". Això fa que "a vegades ens perdem entre tanta oferta i per això ens hem de definir".
La regidora va explicar que el projecte turístic de la ciutat passa pel potencial que suposa la riera de Sant Cugat "que és natura i patrimoni". Segons Torralba es tracta de reseguir tots els actius que hi ha al voltant de la riera començant per la Via Verda, el Castell de Sant Marçal, l'Església vella de Sant Martí, el PTV, Can Fatjó del Molí i seguint per Montflorit Can Coll, Flor de Maig, Ca n'Oliver, Can Catà, amb Sant Iscle i l'ermita de Santa Maria de les Feixes. Per unir tots aquests atractius, la regidora va comentar que s'està treballant un projecte per a la instal.lació d'un tren de vapor.
Un altre projecte és la instal.lació d'un pàrquing d'autocaravanes a l'entorn a la riera "que seria molt interessant per la proximitat de Barcelona i de les connexions viàries". Els representants del món associatiu i empresarial presents a l'acte van lloar la iniciativa municipal i van mostrar la seva disposició a treballar i col·laborar en el que calgui a través de la de la Taula de Turisme.
Durant la reunió es va assegurar que Cerdanyola ha de potenciar l'anomenat turisme de negocis i, en aquest sentit, el representant del Patronat Flor de Maig va demanar la inclussió d'aquest organisme com a la tercera "pota de Cerdanyola, juntament amb la UAB i el PTV", ja que, segons va indicar cada any passen per Flor de Maig, 70 mil persones. Per als projectes de futur es va destacar la web de turisme i la realització del Pla de senyalització viària turística de Cerdanyola.