La trobada d'exalumnes de la UAB serà el 12 de juny
2 de juny de 2015 a les 8:50Alumni UAB, el programa institucional que ofereix als titulats continuar mantenint el vincle i contacte amb la universitat, celebra la seva trobada anual. Serà el divendres, 12 de juny, a les 18 hores. Destinat a l'exalumnat de la universitat, al personal (PAS i PDI) i oberta a totes les persones interessades, serà una trobada per retrobar-se amb la UAB.
La trobada d'exalumnes de l'Autònoma Alumni UAB 2015 començarà a les 18.00 hores a l'Hotel Campus: es farà una visita a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), i un col·loqui, i després música i refrigeri a la Torre Vila-Puig. La sostenibilitat serà l'eix temàtic de la trobada.
En l'edició de l'any passat més d'un centenar de persones van tornar al Campus de Cerdanyola, i es van retrobar amb excompanys de classe, antigues amistats i professorat. Ara torna a haver l'oportunitat de mirar enrere, i alhora endavant, ja que, en definitiva, és una oportunitat per a fer xarxa entre persones que tenen alguna cosa en comú, i encetar projectes de futur conjunts.
La Trobada Alumni UAB 2015 girarà entorn del concepte de sostenibilitat, un valor molt important en la societat actual, i amb el qual la UAB s'hi sent molt compromesa. Avui dia l'Autònoma, que es definexi com un campus saludable i sostenible, treballa amb més de 70 programes per millorar la salut de la comunitat universitària i assolir una universitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.
Visita a l'Edifici ICTA
El programa inclou una visita guiada a l'edifici ICTA. Situat a l’entrada sud del Campus de la UAB, l’edifici té una superfície d’uns 9.400 metres quadrats distribuïts en 6 plantes, quatre de les quals són de despatxos, laboratoris i espais comuns, una correspon a aparcament, una a diversos magatzems, entre ells un gran magatzem de fòssils i una planta coberta habilitada com a hivernacle. És la seu de l’ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) i de l’ICP (Institut Català de Paleontologia), i ha estat dissenyat amb els criteris de sostenibilitat més exigents per dos equips d’arquitectes, dataAE i H Arquitectes, amb una clara aposta per la sostenibilitat, tant pel que fa al consum d’energia i d’aigua en el seu funcionament com en els materials emprats per a la seva construcció. L’edifici acull principalment despatxos i laboratoris que, per la seva activitat, tendeixen a generar calor. El disseny pretén treure profit d’aquesta calor a l’hivern i dissipar-la a l’estiu mitjançant ventilació natural. Quatre patis interiors conformen un gran atri central que garanteix una òptima qualitat de llum natural a totes les plantes. Una estructura de formigó amb molta inèrcia tèrmica col·labora directament amb el confort passiu de l’edifici.
La façana exterior de l’edifici ICTA compta amb una “pell bioclimàtica”, un sistema comparable al d’un hivernacle agrícola que regula, mitjançant obertures i tancaments automàtics, la captació de radiació solar i la ventilació. La pell exterior s’adapta automàticament, obrint-se o tancant-se, en funció de la temperatura, la humitat, el vent i la radiació solar exteriors, per aconseguir en cada moment les millors condicions bioclimàtiques a l’interior. Gràcies a aquests elements, l’edifici ha aconseguit la certificació energètica amb una qualificació d’etiqueta A, amb un estalvi de fins al 62% del consum que seria habitual en un edifici convencional similar.
L’edifici té en compte tot el cicle de l’aigua per tal d’optimitzar la demanda i el consum a partir de la reutilització de les aigües pluvials, grises, grogues i negres. D’aquesta manera, s’assoleix una reducció de fins a un 90% del consum d’aigua potable respecte d’un edifici convencional similar. Es recull l’aigua de pluja de la coberta de l’edifici, de l’espai pavimentat i de l’edifici veí per aprofitar-la: una part pel reg i la resta, després de passar per un procés d’ultrafiltració i desinfecció, per al rentavaixelles i els lavabos. Les aigües grises es regeneren i es fan servir com a aigua de descàrrega dels inodors. Les aigües residuals es tracten amb fitodepuració i s’aprofita la fracció sòlida per a compostatge.
El programa de la Trobada Alumni UAB 2015 serà el següent:
- 18.00 hores: Inscripcions i recollidad dde material a l'Hotel Campus; visita guiada a l'edifici ICTA
- 20.00 hores: Col·loqui sobre sostenibilitat, amb la participació d'alumni de la UAB amb diferents trajectòries i perspectives; rebuda del rector, Ferran Sancho.
- 20.45 hores: Refrigeri amb música a la Torre Vila-Puig, seu del programa Alumni UAB.