La UAB acull dissabte la trobada presencial d’inici de semestre de la UOC
28 de febrer de 2006 a les 0:00La UOC organitza el dissabte 4 de març la trobada presencial d’inici de curs, que tindrà lloc al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona de les 9 a les 20.00 h. La trobada combinarà tallers, conferències i activitats docents amb altres de caire cultural i lúdic. I aquest any comptarà amb la participació de la rectora Imma Tubella, que presentarà el seu equip de govern i donarà a conèixer les principals línies d’actuació.
Contacte directe alumnes i professors
La trobada reuneix els estudiants, professors, tutors i consultors de la UOC per potenciar el contacte directe entre ells i presentar els objectius del semestre. Aquesta jornada és de participació voluntària per als estudiants i acull diferents conferències relacionades amb els diferents àmbits de coneixement que es desenvolupen a la UOC.
Activitats destacades
Els diversos estudis de la UOC programen sessions de treball entre els alumnes dels diversos estudis i els professors responsables. També es faran activitats que contemplaran la participació de conferenciants destacats. Són les següents:
- Estudis de Llengües i Cultures: “Joan Coromines: vida i obra d’un mite”, a càrrec dels doctors Joan Ferrer i Francesc Feliu, de la Universitat de Girona, i el Emili Casanova, de la Universitat de València i consultor de la UOC.
- Programa de Turisme: “El model de negoci d’una agència virtual: el cas de Lastminute.com”, a càrrec d’Alfonso Castellano, director gerent de Lastminute.com.
- Estudis d’Economia i Empresa: “La innovació a la PIME catalana: del mite a la realitat”, a càrrec d’Albert Roca, director d’Economia i Política Industrial de PIMEC, i Simon Rosado, responsable de l’àrea de Secció Sindical i Medi Ambient de Comissions Obreres de Catalunya.
- Programa de Psicologia: “L’espai professional del psicòleg/a en el marc de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior: present i futur”, a càrrec de Manel Viader, degà de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona.
- Programa de Psicopedagodia: “La intervenció pricoeducativa: present i futur”, a càrrec de Carles Monereo, professor del departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
- Estudis de Dret i Ciències Polítiques: “Multiculturalitat i llibertat d’expressió: on són els límits?”, a càrrec de Víctor Ferreres, professor titular de Dret constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, i Àlex Seglers, professor de Dret eclesiàstic de la UAB i professor col·laborador de la UOC.
- Programa de l’Àsia Oriental: “Demostració d’Ikebana, l’art floral japonès”.
Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació: Presentació d’Educlip 2006.
Altres activitats
A més de les diferents conferències, s'ha organitzat un cicle de cinema sobre pel·lícules estructurades en episodis, i un seguit d’activitats organitzades en el marc dels Fòrums que impulsen els propis estudiants com, per exemple, el debat “Estem construïts pels gens o per la cultura?”, “la conferència “Metges i psicòlegs. Responsabilitat sanitària i consentiment informat”, el seminari-taller “T’has preguntat mai per què planifiquem un viatge i no planifiquem la nostra iniciativa empresarial?”, sessions informatives sobre “Com estudiar amb programari lliure a la UOC” i “Què ens interessa als estudiants de Psicologia?”, o bé la “Primera trobada dels radioafeccionats a la UOC”.
Així mateix, els estudiants i els seus acompanyants tindran la possibilitat de participar en tallers sobre eines per a l'estudi (Biblioteca Virtual, cerca d'informació,...), eines informàtiques i multimèdia (manteniment de l’ordinador personal...) i salut (consells ergonòmics, stretching actiu...), per destacar-ne alguns.