Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La UAB acull dissabte la trobada presencial d’inici de semestre de la UOC
La UAB acull dissabte la trobada presencial d’inici de semestre de la UOC

La UAB acull dissabte la trobada presencial d’inici de semestre de la UOC

28 de febrer de 2006 a les 0:00

La UOC organitza el dissabte 4 de març la trobada presencial d’inici de curs, que tindrà lloc al campus  de la Universitat Autònoma de Barcelona de les 9 a les 20.00 h. La trobada combinarà tallers, conferències i activitats docents amb altres de caire cultural i lúdic. I aquest any comptarà amb la participació de la rectora Imma Tubella, que presentarà el seu equip de govern i donarà a conèixer les principals línies d’actuació.

Contacte directe alumnes i professors
 
La trobada reuneix els estudiants, professors, tutors i consultors de la UOC per potenciar el contacte directe entre ells i presentar els objectius del semestre. Aquesta jornada és de participació voluntària per als estudiants i acull diferents conferències relacionades amb els diferents àmbits de coneixement que es desenvolupen a la UOC.

Activitats destacades

Els diversos estudis de la UOC programen sessions de treball entre els alumnes dels diversos estudis i els professors responsables. També es faran activitats que contemplaran la participació de conferenciants destacats. Són les següents:

  • Estudis de Llengües i Cultures: “Joan Coromines: vida i obra d’un mite”, a càrrec dels doctors Joan Ferrer i Francesc Feliu, de la Universitat de Girona, i el Emili Casanova, de la Universitat de València i consultor de la UOC.
  • Programa de Turisme: “El model de negoci d’una agència virtual: el cas de Lastminute.com”, a càrrec d’Alfonso Castellano, director gerent de Lastminute.com.
  • Estudis d’Economia i Empresa: “La innovació a la PIME catalana: del mite a la realitat”, a càrrec d’Albert Roca, director d’Economia i Política Industrial de PIMEC, i Simon Rosado, responsable de l’àrea de Secció Sindical i Medi Ambient de Comissions Obreres de Catalunya.
  • Programa de Psicologia: “L’espai professional del psicòleg/a en el marc de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior: present i futur”, a càrrec de Manel Viader, degà de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona.
  • Programa de Psicopedagodia: “La intervenció pricoeducativa: present i futur”, a càrrec de Carles Monereo, professor del departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
  • Estudis de Dret i Ciències Polítiques: “Multiculturalitat i llibertat d’expressió: on són els límits?”, a càrrec de Víctor Ferreres, professor titular de Dret constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, i Àlex Seglers, professor de Dret eclesiàstic de la UAB i professor col·laborador de la UOC.
  • Programa de l’Àsia Oriental: “Demostració d’Ikebana, l’art floral japonès”.
    Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació: Presentació d’Educlip 2006.

Altres activitats

A més de les diferents conferències, s'ha organitzat un cicle de cinema sobre pel·lícules estructurades en episodis, i un seguit d’activitats organitzades en el marc dels Fòrums que impulsen els propis estudiants com, per exemple, el debat “Estem construïts pels gens o per la cultura?”, “la conferència “Metges i psicòlegs. Responsabilitat sanitària i consentiment informat”, el seminari-taller  “T’has preguntat mai per què planifiquem un viatge i no planifiquem la nostra iniciativa empresarial?”, sessions informatives sobre “Com estudiar amb programari lliure a la UOC” i “Què ens interessa als estudiants de Psicologia?”, o bé la “Primera trobada dels radioafeccionats a la UOC”.

Així mateix, els estudiants i els seus acompanyants tindran la possibilitat de participar en tallers sobre eines per a l'estudi (Biblioteca Virtual, cerca d'informació,...), eines informàtiques i multimèdia (manteniment de l’ordinador personal...) i salut (consells ergonòmics, stretching actiu...), per destacar-ne alguns.