Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La UAB acull Mirades feministes, una conversa sobre l'amor des d'una perspectiva...
La UAB acull Mirades feministes, una conversa sobre l'amor des d'una perspectiva feminista

La UAB acull Mirades feministes, una conversa sobre l'amor des d'una perspectiva feminista

21 d'abril de 2023 a les 7:06

La poeta i antropòloga basca Mari Luz Esteban i l'artista visual catalana Mireia Sallarès organitzen el dilluns 24 d’abril, a les 13 h, a la Sala Cinema de la UAB 'Mirades feministes', una conversa sobre l'amor des d'una perspectiva feminista, que moderarà Begonya Saez, coordinadora del mínor en Estudis de Gènere de la UAB.

Mari Luz Esteban és professora d'Antropologia Social a la Universitat del País Basc i experta en l'àmbit de l'antropologia i l'activisme feminista. És autora de diversos llibres, entre els quals destaquen Antropología del cuerpo: género, itinerarios corporales, identidad y cambio (2004) i Crítica del pensamiento amoroso (2011). A més, ha escrit els poemaris Manifest de la nova dona vella (2020) i La mort de la meva mare em va fer més lliure (2016).

Mireia Sallarès és una artista visual que sovint basa la seva creació artística en la investigació antropològica. Entre els seus treballs destaquen Las muertes chiquitas (2007-2013) i Kao malo vode na dlanu (Com una mica d’aigua al palmell, 2019), un projecte sobre l’amor a Sèrbia que va rebre el Premi Ciutat de Barcelona d'Arts Visuals.

El públic podrà gaudir el dilluns 24 d’abril, a les 13 h, de forma gratuïta limitat a l’aforament de la Sala Cinema UAB, d’un diàleg de dues autores feministes travessat per la poesia, la filosofia, l'antropologia i les arts visuals. L’amor, que és el tema central d’aquesta conversa, també és una de les temàtiques principals que formen part de les obres i uneixen les propostes discursives d’ambdues autores.

Aquesta activitat ha estat organitzada juntament amb l’Institut Basc Etxepare, el Projecte Menció Encarna Sanhuja Yll, el mínor en Estudis Bascos de la UAB i el mínor en Estudis de Gènere de la UAB.