Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La UAB aparta un professor condemnat per assetjament sexual
La UAB aparta un professor condemnat per assetjament sexual

La UAB aparta un professor condemnat per assetjament sexual

15 de març de 2023 a les 11:42

Un professor de la UAB ha estat condemnat per assetjament sexual a l'àmbit de la funció pública a un any i mig de presó, nou anys d’inhabilitació i prohibició d’acostar-se o comunicar-se amb la víctima, una doctoranda de ciències a la que el condemnat dirigia la tesis. La UAB ha apartat de la docència al catedràtic en aplicació de mesures cautelars “atesa la gravetat dels fets provats”.

L'Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat la condemna a aquest catedràtic, Àlvar Sánchez, per assetjament sexual a l'àmbit de la funció pública a una alumna de doctorat durant dos anys, segons avançava eldiario.es. La víctima va denunciar els fets fa cinc anys i s’hauria resolt en una sentència de l’Audiència de Barcelona al febrer, però la UAB afirma no haver tingut constància fins aquesta setmana quan han decidit la suspensió de funcions del professor.

Els fets denunciats van tenir lloc a partir del setembre del 2016 quan la víctima tenia 22 anys i el professor Sánchez dirigia la seva tesis de doctorat. La sentencia reflecteix l’assetjament sexual patit per la jove amb tocaments durant les reunions periòdiques mantingudes al despatx del professor, un assetjament que la víctima denuncia que anava a més durant congressos científics i viatges de feina. Aquest assetjament, però, no s’aturava en període de vacances, quan Sánchez enviava missatges a la jove.

Des de la UAB s’ha destacat que l’Observatori per a la Igualtat va activar la Comissió Tècnica Assessora (CTA) i que aquest organisme va informar el ministeri fiscal al considerar que podria tractar-se d’un cas susceptible de ser tractat per la via penal. Un cop que el cas passa a mans de la justícia, remarquen fonts universitàries, la UAB queda a disposició de les decisions judicials i deixa l’expedient disciplinari en suspens. La sentencia de l’Audiència de Barcelona permet ara a la UAB aplicar “de manera immediata mesures cautelars, atesa la gravetat dels fets provats”, ja que la UAB, recorden, “no és part d’aquest procés judicial”.

No obstant això, la responsable d'Igualtat de la Facultat de Ciències, ha presentat la seva dimissió davant la “total pèrdua de confiança” a l'actual equip de Govern de la Universitat, segons indica avui eldiario.es, publicació que va destapar el cas.