Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La UAB celebra el congrés MEMEnginy amb record de participants tecnològics
La UAB celebra el congrés MEMEnginy amb record de participants tecnològics

La UAB celebra el congrés MEMEnginy amb record de participants tecnològics

26 d'abril de 2023 a les 11:52

50 empreses del sector tecnològic participaran al congrés MEMEnginy, amb gairebé un miler d’alumnes inscrits per participar-hi. És un esdeveniment que posa en contacte el món laboral amb els futurs professionals. La Intel.ligència artificial, la gestió de dades, la transformació digital i la ciberseguretat són alguns camps amb alta demanda de professionals.

Aquest dijous, 27 d'abril tindrà lloc la novena edició de la MEMEnginy, el congrés tecnològic de l'Escola d'Enginyeria de la UAB, un esdeveniment que connecta el món universitari amb el món laboral, des de les 9 fins a les 18 hores. L'alumnat de l'Escola d'Enginyeria participa activament en l'organització de l'esdeveniment, conjuntament amb el Servei d'Ocupabilitat de la UAB.

. En aquesta novena edició s’ha arribat a la xifra rècord d’empreses i institucions participants: hi seran presents 50 empreses, entre les quals Ntt Data, Accenture, GFT, Sipearl, Prezero, Schneider Elèctric, Astrazeneca, Deloitte, Capgemini, Roche, Caixa Bank o Caixa Enginyers, entre d’altres. En l'edició de l'any passat hi van participar 44 empreses i s'hi van inscriure 500 persones.

L'esdeveniment està dividit en tres parts: conferències, speed datings i networking. En la primera d'elles els participants podran descobrir les últimes novetats, seguidament tindran l'oportunitat de realitzar entrevistes ràpides personal (1 to 1 speed dating) i, per últim, podran fer networking (relacions i contactes personals). Les entrevistes ràpides seran  5 minuts que es faran de 15.30 h a 17:30.

Els estudiants dels diferents graus de l'àmbit tecnològic que ofereix la UAB i futurs professionals podran parlar directament amb els responsables de recursos humans, enginyers i enginyeres en actiu i tècnics de cadascuna de les empreses i entitats participants.

A les conferències es parlarà sobre enginyeria, tecnologia, noves tendències i reptes de futur. La intel.ligència artificial, la ciberseguretat, la gestió de dades i la transformació digital són sectors en auge amb una gran demanda de professionals per part de les empreses.

A l'Escola d'Enginyeria hi ha més de 2.500 alumnes estudiant un dels 10 graus que s'imparteixen, alumnes que tenen interès en començar a connectar amb el món laboral i a conèixer empreses i crear oportunitats.