Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La UAB commemora el centenari de la mort d'Àngel Guimerà
La UAB commemora el centenari de la mort d'Àngel Guimerà

La UAB commemora el centenari de la mort d'Àngel Guimerà

8 de març de 2024 a les 8:45

La UAB participa en l’Any Guimerà, commemoració del centenari de la mort de l’autor de Terra Baixa o Mar i Cel, referent de la tradició dramàtica catalana amb projecció internacional.

La primera activitat es durà a terme entre el 29 i 30 d’abril a l’Aula de Teatre de la UAB. Es presentarà una obra d'Àngel Guimerà anomenada La sala d’espera, una comèdia d'un acte en prosa dirigida per Ricard Gázquez juntament amb el Grup Estable de Teatre de la UAB. Entre el 22 i 24 de maig es representarà l’obra a la III Biennal de Teatre de la Xarxa Vives d’Universitats. La peça exposa un mosaic de personatges d’un poble de muntanya que esperen el ferrocarril per anar a Barcelona. Es tracta d’un text poc conegut i gairebé insòlit dins de la producció d'Àngel Guimerà.

La segona activitat serà la interpretació, a càrrec del Cor de Cambra de la UAB, d’una obra del dramaturg titulada Nocturn que dirigirà i acompanyarà musicalment Poire Vallvé. I l’última activitat que organitza la UAB per la celebració de l’Any Guimerà és Àngel Guimerà, dramaturg internacional, exposició comissariada per Gemma Bartolí i Francesc Foguet (membres del Centre de Recerca en Arts Escèniques de la UAB) que tindrà lloc d’octubre a desembre de 2024 a la Sala d’Exposicions de la UAB.