Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La UAB crea el Centre de Recerca en Arts Escèniques (CRAE)
La UAB crea el Centre de Recerca en Arts Escèniques (CRAE)

La UAB crea el Centre de Recerca en Arts Escèniques (CRAE)

23 de gener de 2023 a les 12:22

El Centre de Recerca en Arts Escèniques (CRAE) neix amb l’objectiu de promoure la investigació en aquest àmbit, incentivar les connexions amb altres enfocaments i impulsar, recuperar i difondre el patrimoni material i intangible vinculat a aquest camp.

El CRAE compta amb la participació d’investigadors de cinc departaments de la Facultat de Filosofia i Lletres i vol esdevenir un dels centres de recerca en arts escèniques de referència tant en l’àmbit català com europeu. Els seus objectius fonamentals són promoure la recerca en arts escèniques i incentivar les connexions amb altres enfocaments, així com impulsar, recuperar i difondre el patrimoni material i intangible relacionat amb les arts escèniques. La seva creació converteix la UAB en una universitat capdavantera en la recerca en arts escèniques.

En el CRAE conflueixen xarxes, grups, projectes i professorat de la UAB, però està obert a nous membres d’aquí i d’arreu. El nou centre establirà col·laboracions i convenis amb institucions acadèmiques i teatrals, i organitzarà activitats de recerca i transferència.

L’experiència de 26 anys d’estudis teatrals i la participació d’investigadors amb una dilatada trajectòria en aquest camp són els fonaments del CRAE amb segell UAB. A més, aquest nou centre de recerca vol ser un contrafort per al màster universitari en Estudis Teatrals, el Grup de Recerca en Arts Escèniques i Musicals, la Red Internacional de Investigadores Teatrales Latinoamericanos y Europeos (RIITLE) i els diversos projectes, grups i xarxes que impulsi.

El primer equip directiu del CRAE és integrat pels professors Francesc Foguet, que n’és el director; Francesc Cortès, com a secretari, i Anna Corral i Daniela Palmeri, com a vocals.