Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

La UAB dedica el nou curs a la salut mental

La UAB dedica el nou curs a la salut mental

19 de setembre de 2023 a les 8:29

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) dedica el curs 2023-2024 a la salut mental i programa diverses activitats amb el lema ‘La salut mental està en joc #guanyemlapartida’ amb l’objectiu de desestigmatizar aquests problemes i millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

Des de la UAB apunten que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “desestigmatitzar els problemes de salut mental i ajudar les persones de la comunitat universitària i no universitària a obtenir eines que permetin assolir la recuperació i millorar la seva qualitat de vida”. Fonts universitàries ressalten que els problemes de salut mental “són part de les nostres vides i una circumstància més de la persona, no pas un element que hagi d’anulꞏlar la resta de les nostres capacitats”.

El tret de sortida de la campanya serà la lliçó inaugural del curs acadèmic, titulada Trencant barreres: la salut mental i el benestar en joc, una prioritat del nou milꞏlenni?, que anirà a càrrec del professor Joan Deus, catedràtic de Psicologia Clínica i de la Salut i coordinador assistencial del Servei de Psicologia i Logopèdia (SPL) de la Facultat de Psicologia de la UAB. La lliçó s’impartirà el 28 de setembre, a les 12.30 hores i es podrà seguir pel canal Youtube de la Universitat.

Del 26 de setembre al 3 d’octubre la UAB acollirà les jornades #Trio la Vida, una iniciativa del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i les universitats catalanes que inclourà tallers formatius, una fira d’entitats, activitats pràctiques o projeccions al voltant de la prevenció del suïcidi.

També al setembre es posa en marxa la primera edició del Vagó de la Ciència, una iniciativa conjunta de la UAB i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que oferirà cada curs una exposició interactiva monotemàtica dins d’un dels tren de la línia que passa per la UAB i que enguany, a la seva primera edició, es dedica a la salut mental.

Altres activitats que complementen la programació al llarg del curs són La Comunitària de la UAB (festa d’entitats del campus), la III Setmana Artística Inclusiva, la XIV Setmana Saludable i Sostenible, així com altres jornades i activitats sobre drets humans i salut mental, trastorns de la conducta alimentària, solitud no desitjada o ansietat i estrès.