Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La UAB elegeix Lluís Ferrer com Rector amb només el 3'2 percent del cens

La UAB elegeix Lluís Ferrer com Rector amb només el 3'2 percent del cens

8 de març de 2002 a les 0:00

L'exdegà de la Facultat de Veterinària, Lluís Ferrer i Caubet, és el nou Rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) després de les eleccions celebrades ahir en que va aconseguir 1.349 vots, el 3'2 percent d'un cens de 41.450 electors. En total, l'escrutini indica que va votar el 5'8 percent del cens, ja que també va haver 361 vots en blanc i 708 nuls.
Aquesta baixa participació arriba després que col.lectius d'estudiants de les facultats de Ciències Polítiques i Sociologia, Traducció i Interpretació, Ciències de la Comunicació i Filosofia fessin una crida a l'abstenció en protesta pel sistema utilitzat per l'elecció, d'acord al model de vot ponderat de la Llei Orgànica d'Universitats, la polèmica LOU.
El nou Rector indica que aquesta baixa participació té una doble explicació, d'una banda la desmotivació que ha provocat la Lou entre la comunitat universitària, i d'una altra la fluixa participació crònica a la UAB.
Per sectors, el 55'6 percent dels professors, el 33'9 percent del personal d'administració, el 28 percent dels estudiants i el 17'7 percent dels investigadors no funcionaris que van votar ho van fer per donar suport a Ferrer.