La UAB estrena ràdio
13 de febrer de 2015 a les 12:46Coindicint amb el Dia Mundial de la Ràdio, 13 de febrer, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha obert les emissions de la seva primera emissora de ràdio: UABRàdio.
Audios
13-02-2015 Inici d'emissions d'UABRàdio
Les veus dels estudiants Eva Biol i Miquel Vera i del rector de la UAB, Ferran Sancho, han estat les primeres que s'han escoltat al 100.3FM i a través del portal UABCampusMèdia. Sancho ha destacat en les seves primeres paraules que l'emissora suposarà una millora de la projecció de la UAB i de la Facultat de Ciències de la Comunicació i afavorirà la difusió de les activitats que es realitzen al campus de Cerdanyola. El rector remarca que UABRàdio serà també "una eina docent extraordinària" i un nou punt de trobada per a la comunitat universitària, al mateix temps que un espai de ocmunicació de referència per al conjunt de l'Autònoma.
L'inici d'emissions ha comptat amb un homenatge a Constantino Romero com exemple dels professionals de la ràdio que han passat per les aules de la UAB i ha tingut com a padrí al periodista Antoni Bassas.
UAB Ràdio forma part d'UAB Campus Media, projecte transmèdia de la Facultat de Ciències de la Comunicació dirigit pel professor Antoni Vidal. Aquest portal allotja una televisió per Internet, UABTV, i, a partir d'ara, l'emissora UAB Ràdio. La ràdio compta amb un equip d'una quinzena de persones i està oberta a col·laboracions estables i puntuals mitjançant podcasts i altres formats.
Resposta col.lectiva
D'altra banda, el rector de la UAB ha destacat al llarg d'aquest primer programa l'amenaça que suposa el nou decret del ministeri d'Educació de regulació dels estudis de màster i de grau, normativa que Sancho considera que obliga a una reflexió interna a la UAB, però col.lectiva de totes les universitats. Ferran Sancho manifesta que la política universitària a Catalunya ha tingut sempre visió de país i la resposta a aquest drecte requereix d'aquesta visió col.lectiva.
Sancho també ha manifestat la seva satisfacció per la millora de posicions de la UAB als diferents rànquings científics existents i ha descrit la situació econòmica de la UAB com "d'estabilitat fràgil" a causa de l'infrafinançament que pateixen les universitats.