Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • La UAB farà una Setmana de la Innovació per apropar a la societat les tecnologie...
La UAB farà una Setmana de la Innovació per apropar a la societat les tecnologies i coneixement del campus Foto de Edward Jenner: https://www.pexels.com

La UAB farà una Setmana de la Innovació per apropar a la societat les tecnologies i coneixement del campus

13 de juliol de 2023 a les 7:39

La UAB celebrarà a l’octubre, del 16 al 20, la Setmana de la Innovació amb l’objectiu de generar espais de trobada i relació entre la comunitat UAB, start-ups, empreses i inversors. L’organització va a càrrec del Parc de Recerca UAB (PRUAB).

La Setmana de la Innovació de la UAB vol visibilitzar l’aposta de l’Autònoma i el seu ecosistema per a la innovació des de la perspectiva de diferents agents, sectors i col·lectius. Aquesta iniciativa pretén connectar el coneixement del campus de Cerdanyola amb el teixit empresarial, la xarxa d’inversors públics i privats i els centres de coneixement.

Des de la UAB volen vincular la seva recerca amb els reptes del territori B30 i relacionar personal investigador i emprenedor d’àrees de coneixement diverses “perquè augmenti la competitivitat de les iniciatives empresarials”, al temps que es fomenta “l’esperit innovador s’impulsa l’emprenedoria femenina”.

El programa d’activitats començarà el 16 d’octubre amb la inauguració de la Setmana de la Innovació de la UAB a la plaça Cívica del campus i l’endemà, el 17, es farà una de les activitats més destacades del programa, la Fira de la Innovació, en què 90 grups de recerca i spin-off participaran per donar a conèixer la transferència de coneixement i innovació a les més de 30 empreses del territori que ja s’han inscrit. La fira pretén ser una jornada  de relació entre el món de la recerca i l’entorn i “mostrar l’ampli ventall de tecnologies, serveis i idees innovadores generades al campus de la UAB”.

El 18 d’octubre es farà l’Smart Campus Challenges, un projecte de coideació de solucions a reptes del campus de la UAB. Les idees es podran transformar en prototips fent servir la xarxa d’UAB OpenLabs i avaluar-les al campus, per tal, apunten fonts del PRUAB, de que l’Autònoma “esdevingui un autèntic Living Lab”.

La Intel·ligència Artificial (IA) centrarà els continguts de la jornada del 19 quan destacats artistes i científics que treballen en el camp de la IA, la creativitat i la música debatran sobre els diferents reptes socials, ètics, creatius i tècnics als quals s’enfronta la societat, sent la música un exemple dels espais en els quals es conviurà amb la tecnologies d’IA.

Finalment, la jornada de cloenda de la Setmana de la Innovació acollirà la jornada “Ciència i emprenedoria en femení: Superem la síndrome de la impostora” amb l’objectiu de donar visibilitat als referents femenins en innovació i emprenedoria del Campus de la UAB, identificar les seves necessitats i crear xarxa.

En aquesta ocasió, la jornada, que es farà a la Sala Teatre de la UAB, girarà al voltant de les limitacions internes i externes amb les que es troben les investigadores i explorarà “experiències personals, els desafiaments i les estratègies per superar la síndrome de la impostora i trencar amb el sostre de vidre”.