Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La UAB lidera les universitats espanyoles en el rànquing internacional QS
La UAB lidera les universitats espanyoles en el rànquing internacional QS

La UAB lidera les universitats espanyoles en el rànquing internacional QS

13 de setembre de 2013 a les 15:09

La UAB ocupa la primera posició de les universitats de l’Estat i la posició global 177 en el rànquing internacional QS. La segueixen la UB, en la posició 178 i l'Autónoma de Madrid, en el lloc 195.

La desena edició del rànquing internacional QS ha analitzat 3000 universitats de tot el món i avaluat les 800 millors. El rànquing situa la UAB en la primera posició de les universitats espanyoles i en la posició 177 a escala mundial. Per àmbits del coneixement, destaca la posició 100, la primera de l’Estat, en Ciències Socials. En Humanitats la UAB ocupa la posició 121, en Ciències Naturals la 129, en Medicina i Ciències de la Vida la posició 180 i en Enginyeria i Tecnologia, la UAB ocupa la posició 216. El rànquing també destaca la posició 104 de la UAB en reputació acadèmica.

Els resultats del rànquing s'han presentat al congrés de l'European Association of International Education (EAIE) a Istanbul (Turquia), i es publiquen al web www.topuniversities.com, així com a les pàgines digitals del diari The Guardian, del diari coreà Chosun Ilbo, i a d’altres mitjans de prestigi de tot de món.

El Massachusetss Institute of Technology (EUA), la Universitat de Harvard (EUA) i la Universitat de Cambridge (Regne Unit) ocupen les tres primeres posicions en el rànquing. A Espanya, la Universitat de Barcelona, en la posició 178, i la Universidad Autónoma de Madrid, en la 195, segueixen la UAB en el rànquing.

El rànquing QS es basa en quatre pilars, la investigació, la docència, l'ocupabilitat i la internacionalització, així com en sis indicadors: la reputació acadèmica, la reputació entre les empreses, la ràtio d'estudiants per facultat, les citacions, la internacionalització de les facultats i la ràtio d'estudiants internacionals.