Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La UAB projectarà 'Salvador' amb motiu del cinquantè aniversari de l'execució de...
La UAB projectarà 'Salvador' amb motiu del cinquantè aniversari de l'execució de Puig Antich Salvador Puig Antich

La UAB projectarà 'Salvador' amb motiu del cinquantè aniversari de l'execució de Puig Antich

20 de febrer de 2024 a les 13:06

Carme i Imma Puig Antich, germanes de Salvador, assistiran aquest 22 de febrer a la projecció a la sala Cinema de la UAB de Salvador, pel·lícula dirigida per Manuel Huerga, amb un debat posterior que aplegarà l'equip de la pel·lícula i familiars del militant del MIL, un dels últims executats pel franquisme.

Aquesta projecció a les 12 hores d’aquest dijous 22 obrirà el cicle d'activitats "Puig Antich, 50 anys: El compromís vigent", que es desenvoluparà també a altres universitats i al centre cultural La Model, situat a l'antiga presó barcelonina. A més del realitzador del film i les germanes del militant executat, Carme i Imma Puig Antich, hi assistiran el productor Jaume Roures i el guionista Lluís Arcarazo. Per part de la UAB hi intervindran el rector, Javier Lafuente, i el degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació, Enric Marín.

El 2 de març de 1974, el militant del Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL) Salvador Puig Antich va ser executat pel règim franquista a la presó Model de Barcelona. La seva va ser, juntament amb la de Heinz Chez, la darrera condemna a mort duta a terme durant la dictadura. El film, estrenat l'any 2006, relata els darrers mesos de vida del protagonista, des de la seva implicació en el MIL i la seva detenció fins a l'execució i el moviment internacional de protesta que van suscitar els esdeveniments.