Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La UAB, reconeguda en el programa de màsters internacionals Erasmus Mundus
La UAB, reconeguda en el programa de màsters internacionals Erasmus Mundus

La UAB, reconeguda en el programa de màsters internacionals Erasmus Mundus

30 de maig de 2024 a les 9:00

La Comissió Europea ha premiat la UAB per la trajectòria i els resultats assolits al llarg dels vint anys d’història del Programa Erasmus Mundus, acció competitiva europea per a màsters internacionals conjunts d’alt nivell. El premi li ha estat lliurat durant la Conferència del 20è Aniversari del programa, “Beyond Borders and Boundaries: 20 years of Erasmus Mundus”, celebrada a Brussel·les.

El guardó ha reconegut la trajectòria de les deu universitats europees que, durant els vint anys de vida del programa, hi han participat de manera més intensiva, continuada i ininterrompuda.

Durant aquests vint anys, han participat en les diferents edicions del programa Erasmus Mundus gairebé 600 universitats, que han impulsat un total de 585 projectes de màsters conjunts. La UAB ho ha fet de manera continuada des de l’any 2004, quan es va aprovar la primera edició del programa, amb un total de 16 màsters, molts dels quals renovats periòdicament i encara vigents. Actualment, la Universitat ofereix 9 màsters Erasmus Mundus, 2 dels quals coordina: GLOBED - Education Policies for Global Development i MorphoPHEN - Human Disease Models Morphological Phenotyping. GLOBED és el primer màster Erasmus Mundus coordinat per una universitat espanyola que ha estat renovat per tercera vegada.

Els màsters conjunts Erasmus Mundus són prestigiosos màsters internacionals, dissenyats i impartits conjuntament per un grup d'institucions d'ensenyament superior. El programa fomenta la integració dins de l’espai europeu d’educació superior i la captació de talent de tot el món, amb beques també per a alumnat extracomunitari. En els màsters hi participen com a mínim tres institucions de països diferents i socis del món acadèmic i no acadèmic, i les estades en les universitats participants comprenen períodes d'estudi, recerca, pràctiques i preparació i defensa del treball de final d’estudis.