Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La Unitat de Cirurgia bariàtrica del Parc Taulí acreditada com a centre d’excel·...
La Unitat de Cirurgia bariàtrica del Parc Taulí acreditada com a centre d’excel·lència Equip de la Unitat de Cirurgia Bariàtrica de l'hospital de Sabadell (Foto Parc Taulí)

La Unitat de Cirurgia bariàtrica del Parc Taulí acreditada com a centre d’excel·lència

19 de juny de 2024 a les 9:57

La Unitat de Cirurgia bariàtrica de l’hospital del Parc Taulí ha estat acreditada com a centre d’excel·lència per la Sociedad Española de Cirugía de la Obesidad (SECO) en reconeixement de la tasca que desenvolupa aquesta unitat.

Amb aquesta distinció, el Parc Taulí es converteix en el segon centre a Catalunya reconegut per la SECO, ja que registra un volum d’activitat quirúrgica molt per sobre  dels 75 casos anuals de cirurgia bariàtrica que estableix aquest nivell d’acreditació. En concret, es fan més de 100 intervencions a l’any, amb un abordatge mínimament invasiu -70% robòtic i 30% laparoscòpic-.

La Unitat de Cirurgia Bariàtrica del Parc Taulí es va crear el 2007 amb un equip multidisciplinari format per endocrinòlegs, cirurgians, nutricionistes, psicòlegs, psiquiatres, pneumòlegs, anestesistes, endoscopistes i fisioterapeutes, on sempre s’ha prioritzat la qualitat assistencial.

El cap de secció, el Dr. Alexis Luna, assegura que l’augment progressiu de l’activitat ens ha permès assolir uns resultats d’excel·lència, sempre preservant la seguretat del pacient.

Luna considera que la distinció per part de la Sociedad Española de Cirugía de la Obesidad (SECO) com a Centre d’Excel·lència-Unitat de Cirurgia Bariàtrica Avançada acredita la nostra trajectòria i el treball fet” perquè “només cinc centres estatals han obtingut aquesta categoria”. Per al metge, això “demostra l’alt nivell d’organització de la Unitat i de la tecnologia de l’hospital per poder fer cirurgia d’alta complexitat”.

L’objectiu de la Unitat és continuar treballant en aquesta línia per mantenir l’excel·lència, en l’àmbit assistencial, i continuar aportant innovació i recerca.