Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger del Parc Taulí celebra el...
La Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger del Parc Taulí celebra el seu 20è aniversari

La Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger del Parc Taulí celebra el seu 20è aniversari

7 d'agost de 2023 a les 7:15

Aquest mes d’agost la Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger del Parc Taulí celebra el seu 20è aniversari. L’agost del 2003 el Dr. Bernat Font va crear aquesta unitat, la primera al Vallès Occidental, en observar un canvi de tendència de la població a l’hora de viatjar i la necessitat d’un servei específic sobre medicina tropical.

La Dra. Maria Luisa Machado, coordinadora de la Unitat ha destacat que “el Dr. Font va ser un pioner. Va veure la necessitat de crear aquesta unitat i les dades li van donar la raó. El 2007, en quatre anys ja ateníem més de 2.000 viatgers”. Unes dades que es van anar mantenint fins al 2019 que els professionals de salut internacional van atendre gairebé 3.000 persones.

Amb la pandèmia hi va haver una baixada de visites, però l’any passat ja es va recuperar la demanda d’informació i per la unitat hi van passar uns 2.000 viatgers. I aquest any, es pot confirmar que s’ha recuperat la normalitat.

Aquesta Unitat també ha anat evolucionant durant aquests anys. La seva coordinadora ha explicat que “estem més connectats amb el viatger per fer un millor seguiment. No només ens centrem en la visita d’abans del viatge; sinó també, a posteriori, per saber si hi ha hagut algun problema de salut en el viatge”.

La Unitat de Salut Internacional i Consell al Viatger del Parc Taulí ofereix els seus serveis com a centre de vacunació internacional i de conseller en atenció sanitària al viatger. La unitat està integrada en el Programa Poblacional de Malalties Infeccioses del Parc Taulí.