Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La Universitat Autònoma de Barcelona posa a prova el seu Pla General d'Emergènci...
La Universitat Autònoma de Barcelona posa a prova el seu Pla General d'Emergències

La Universitat Autònoma de Barcelona posa a prova el seu Pla General d'Emergències

18 de setembre de 2008 a les 0:00

La carretera que uneix el Rectorat de la universitat amb el Parc Mòbil ha estat l'escenari aquest matí d'un simulacre d'accident en el que s'ha hagut de desenvolupar el Pla d'Autoprotecció General del Campus.

La Universitat Autònoma de Barcelona ha posat aquest matí tots els serveis d’emergència en funcionament per realitzar un simulacre d’accident. L’objectiu era posar en pràctica el pla d’autoprotecció general del Campus i comprovar el seu bon funcionament.
        
La prova ha consistit en la col·lisió d’un autocar amb passatgers i un 4x4 amb el resultat d’una persona morta, cinc ferits greus i 17 ferits lleus. Per poder-lo dur a terme ha estat necessari tallar el trànsit de la carretera que connecta el Rectorat amb el Parc Mòbil de la UAB, davant la Facultat de Veterinària, on s’ha fet el simulacre.
        
La vicerectora d’Economia de la Universitat, Imma Vilardell, ha actuat com a directora del Pla, en substitució del rector Lluís Ferrer. Vilardell explicava, poc abans de la prova, que les característiques del campus fan necessària l’existència d’un pla general d’autoprotecció i la celebració de simulacres com el d’avui.
        
Vilardell recordava que la Universitat Autònoma de Barcelona, amb 450 mil metres quadrats construïts, té una població potencial de 46 mil persones. Per ella circulen diàriament 6 mil vehicles i es generen 220 mil desplaçaments.
                           
Imma Vilardell ha destacat que aquest és el primer simulacre de caràcter general que es fa a la Universitat Autònoma i, de fet, també el primer simulacre que es fa a una universitat tipus campus.
 
122 participen en el simulacre
 
En la prova d’aquest matí, a més dels equips propis d’emergència de la universitat, han participat diversos dispositius dels Mossos d’Esquadra, Policia Local de Cerdanyola, Bombers de la Generalitat, Creu Roja i Emergències Mèdiques. En total unes 122 persones s’han hagut de mobilitzar. Imma Vilardell ha explicat que, a més de posar en marxa el pla, també es pretenia comprovar la coordinació entre els equips externs i interns i entrenar l’equip general d’intervenció.
                      
La vicerectora d’Economia de la UAB ha destacat els dispositius interns dels que disposa el campus en cas d’emergències. Pel que fa a l’equip humà assenyala el comitè per a situacions d’emergències generals, l’equip general d’intervenció, l’equip general de primers auxilis, la unitat d’atenció psicològica i els equips de seguretat i emergències. Pel que fa als recursos materials, Imma Vilardell explica que s’ha construït un magatzem d’emergències de 150 metres quadrats que, a més a més, ha adquirit recentment un equip per llençar sal, molt útil en cas de nevades o glaçades. També recorda que el campus disposa d’un servei d’assistència sanitària propi. En definitiva, Vilardell explica que la universitat és com una petita ciutat i, per tant, ha de comptar amb els equips que serien necessaris en una població d’unes 40 mil persones.
          
Imma Vilardell indica que, tot i haver de posar en marxa i comprovar plans d’autoprotecció d’aquestes característiques, els índexs de sinistralitat al campus són molt baixos. Des de la Universitat Autònoma de Barcelona indiquen, que a més del pla d’autoprotecció general, el Campus disposa de plans específics preparats per activar-los en situacions especials com la festa de la universitat.

Galeria d'imatges