Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La UOC organitza dissabte vinent a la ciutat la trobada d'inici de semestre
La UOC organitza dissabte vinent a la ciutat la trobada d'inici de semestre

La UOC organitza dissabte vinent a la ciutat la trobada d'inici de semestre

15 de març de 2007 a les 0:00

La Universitat Oberta de Catalunya ha programat més de 70 activitats culturals i acadèmiques obertes a la comunitat universitària i a tothom. Es faran al campus cerdanyolenc de la UAB, de 9 a les 17 hores.

Els Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació organitzen una conferència que impartirà Àngel Sala, director del Festival Internacional de Cinema de Catalunya, de Sitges, i una sèrie de tallers i sessions: Desastres informacionals, Aparadors d’optatives, Publicació de continguts audiovisuals a la xarxa, Del paper a la pantalla. Anàlisi i desenvolupament de projectes televisius, Fotografia i comunicació: projectes fotogràfics, Rashomon, Els 10 manaments comunicatius de Coca-Cola, Making of: com es fa un espot de televisió i E-mprenedors publicitaris. També es projectaran les preestrenes de les pel·lícules Tideland i Once in a Lifetime.

Els Estudis de Dret i Ciència Política han preparat la xerrada “Qui té por de l’OPA ferotge? Un joc amb regles toves”, a càrrec de Joaquim Bisbal, catedràtic de Dret Mercantil de la Universitat de Barcelona. D’altra banda, el fòrum d’estudiants “Consultes jurídiques” ha organitzat una sessió sobre aquest tema i el fòrum “Seguretat i defensa a Àsia-Pacífic” ha preparat la sessió “Qüestions nuclears a Àsia Pacífic”.

Els Estudis d’Economia i Empresa han organitzat diverses conferències: “La franquícia: un model alternatiu de gestió d’empreses”, a càrrec del Dr. Gonzalo Bernardos, professor titular del Departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona; “Noves tendències en la cultura de les organitzacions”, a càrrec d’Hugo Gaggiotti, degà del Bang College of Business (Kazakhstan) i consultor de la UOC; “El món és un mocador: la publicitat interactiva”, a càrrec de Carles Sanabre i Vives, llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB i consultor de la UOC; “Vols de baix cost: mites i realitats”, a càrrec de Pau Morata, consultor de Màrqueting turístic de la UOC; “Noves tendències en la internacionalització de l’empresa”, a càrrec de Joan Freixanet, consultor dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC, i “Noves tendències en control i comptabilitat de gestió”, a càrrec de Salvador Guasch, membre de la Junta Directiva de l’ACCID, i M. Victòria Sánchez Rebull, professora de la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat Rovira i Virgili. Per part dels estudiants, el fòrum “Emprenedors” ha organitzat les sessions Què té Bill Gates que no tingui jo? Emprendre innovant: treballem la creativitat i Empresa cooperativa.

Navegant per les humanitats

El programa d’Humanitats ha preparat les activitats El cafè d’Humanitats, Brúixola per a navegar per les humanitats: mètodes i formes de coneixement, Governant el buc insígnia. Anàlisi del funcionament del Museu Britànic, Comentar una obra d’art: el Guernica de Picasso, el taller sobre la ruta de la seda Mercaders i productes a la ruta de la seda i Presentació de l’assignatura Treball final de carrera. Els estudiants han organitzat les activitats següents: “II Intercanvi de Llibres per Llegir” (fòrum “Llibres per llegir”) i “La Coral de la UOC: present i futur” (fòrum “La Coral de la UOC”).

Els Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions han preparat la conferència “Bioinformàtica, passat, present i futur”, a càrrec d’Enrique Blanco, enginyer d’Informàtica per la UPC, i les sessions Blogs, Edició de vídeo digital, Laboratori S. O.: GNU/Linux, Llibres electrònics, Manteniment i seguretat del PC, Recursos educatius, a més dels tallers El punt de treball basat en programari lliure, Taller de C, Taller de Java, Taller de LaTex, Taller de lectoescriptura d’expressions i fórmules matemàtiques. Per iniciativa dels estudiants del fòrum “Informàtica: problemes i solucions” s’ha preparat el taller Endreçar el PC de l’estudiant.

En el marc dels Estudis de Llengües i Cultures, l’escriptora Patrícia Gabancho presentarà el seu últim llibre, El preu de ser catalans. Una cultura mil·lenària en vies d’extinció. També s’han organitzat tallers de lectura, Transcripció fonètica a l’aula virtual i Ús del diccionari i recursos informàtics per a l’aprenentatge del xinès. El programa de l’Àsia Oriental ha organitzat la xerrada “Els sons del Japó: llengua i música. Conferència demostració de shakuhachi”, a càrrec d’Horacio Curti, i un taller sobre la ruta de la seda: Mercaders i productes a la ruta de la seda.

Els Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació han organitzat les xerrades “Narcisisme i societat: una mirada des de la psicoanàlisi”, a càrrec de la Dra. Blanca Anguera, professora titular del Departament de Psicologia Bàsica de la Universitat de Barcelona; “Els ordinadors a l’escola: funcions i usos”, a càrrec del Dr. Jordi Quintana Albalat, professor titular del Departament de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona, i el seminari Presentació de la recerca com a àmbit de pràcticum als Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació. Per iniciativa dels estudiants, el fòrum “Psicologia socioconstruccionista” ha preparat una ponència sobre “La construcció social de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)”, el fòrum “Investiga SIC” ha preparat la sessió Investigació oberta: presentació i debat entorn de projectes de tesis i el fòrum “Psicologia” el Taller de musicoteràpia.

Altres activitats organitzades pels estudiants són: Presentació de les activitats del CRAM (Fundació per la Conservació i Recuperació d’Animals Marins) (fòrum “Submarinisme”), Taller de ball per a aprendre i ballar (fòrum “Bojos pel Ball”), Perdidos - Últim episodi 2T i xerrada (fòrum “Bojos per les sèries TV”), Escacs a la UOC (fòrum “Chess-mind”), Investigació oberta: presentació i debat entorn de projectes de tesis i Investigar en la perifèria del sistema acadèmic (fòrum “Investiga SIC”).

Al seu torn, la Biblioteca ha preparat els tallers Bases de dades, Biblioteca Virtual, Com pots trobar la informació que necessites, Cerca d’informació a Internet i REFWORKS.

SOS Racisme

El Campus per la Pau i la Solidaritat, l’àrea de cooperació de la UOC, dóna suport a la campanya de SOS Racisme 1 = 1, tothom ciutadà, que reivindica el dret de vot de les persones immigrades. La campanya se centra en el reconeixement d’aquestes persones que viuen, treballen i aporten riquesa a la nostra societat per a avançar en la lluita per la igualtat de drets entre ciutadans. A la trobada, Isabel Martínez, representant de SOS Racisme Catalunya, farà la presentació d’aquesta campanya, en què intervindrà Eduard Vinyamata, director del Campus per la Pau i la Solidaritat.

Totes aquestes activitats es fan amb l’objectiu de potenciar el contacte directe entre professors i estudiants. Així mateix, els consultors exposen els plans docents de les assignatures i els diversos estudis organitzen xerrades i activitats. Com en l’edició anterior, els estudiants, organitzats en fòrums especialitzats, també han preparat activitats sobre els àmbits que els interessen més.

En total, s’han preparat 45 activitats impulsades pels estudis, 16 pels membres de la comunitat (fòrums, grups, associacions…) i 7 per diversos departaments de la UOC (Biblioteca, Campus per la Pau i la Solidaritat, Formació de Postgrau…).


Més informació:

Portal de la Trobada
http://cv.uoc.edu/UOC/a/club_uoc/trobades/marc2007/index.html

Campanya SOS Racisme
http://www.sosracisme.org/