Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • La vaga de PreZero es tanca amb increments progressius de les retribucions
La vaga de PreZero es tanca amb increments progressius de les retribucions

La vaga de PreZero es tanca amb increments progressius de les retribucions

3 de maig de 2022 a les 10:38

L’acord entre la direcció i la plantilla de PreZero que ha permès la desconvocatòria implica una pujada salarial de l’1’5% al 2021, un augment del 4’5% per aquest 2022, i un increment de l’IPC pel 2023 i 2024 -amb referència IPC definitiu de 2022 i 2023, respectivament-. L'acord contempla el manteniment d'elements socials del conveni.

L’acord entre la direcció i la plantilla de PreZero que ha permès la desconvocatòria implica una pujada salarial de l’1’5% al 2021, un augment del 4’5% per aquest 2022, i un increment de l’IPC pel 2023 i 2024 -amb referència IPC definitiu de 2022 i 2023, respectivament-.

El Comitè d’empresa destaca que el conveni mantindrà els complements i la regulació actualment vigent respecte a la Incapacitat Temporal (IT) com defensava els representants sindicals "davant la proposta de l’empresa de fer-ho desaparèixer o fer-ho servir com a condicionant per qualsevol increment salarial".

Empresa i treballadors també s’han compromès a estudiar fórmules per fer possible la disminució al centre de treball de les incapacitats temporals aprofundint en mecanismes de la protecció de la salut laboral a la feina.

Des del Comitè de Vaga es feliciten per haver aconseguit fer entrar en raó a l’empresa d’una banda i per la lluita unitària dels treballadors i treballadores que, asseguren, “ha fet possible aquesta clara victòria en un context i unes condicions molt adverses”. 

Ajuntament

Els representants sindicals destaquen també els compromisos de l’Ajuntament d’adaptació del contracte amb l’empresa concessionària i manifesten que les aportacions i cessions de l’ empresa ha estat possible arribar a un bon acord que satisfà en un grau important els que eren les aspiracions de la plantilla.

Els treballadors mostren agraïment al suport mostrat pels representants dels grups municipals durant la intervenció d’un representant de la plantilla a l’Audiència Ciutadana del Ple de l’Ajuntament exposar “la necessitat de trobar una solució justa per tancar el conflicte i tornar a la normalitat”.

Festa Major

Els treballadors de Prezero també es mostren satisfet per a ver evitat la vaga durant la Festa Major ja que consideren que la realització de l’atur laboral durant el Roser de Maig era “un escenari no desitjat” pels “inconvenients que es podien originar”. En aquest sentit, destaquen el “sobreesforç” que va suposar recuperar la normalitat el primer dia de festa, quan l’acord va arribar de matinada, que ha permès celebrar la Festa Major “amb un bon nivell de neteja i recollida de residus”.

L’assemblea de treballadors va ratificar el preacord entre direcció i plantilla a les 23,45h de la nit de dijous per 91 vots a favor, 2 en contra i 2 abstencions i es va signar de matinada a l’Ajuntament. La plantilla considera que, “després de reiterades negatives”, l’empresa va fer una proposta global “que podia ser seriosa i apropar posicions als principis plantejats i argumentats pel Comitè d’Empresa”.