Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • La Zona de Baixes Emissions començarà a funcionar el mes de juliol
La Zona de Baixes Emissions començarà a funcionar el mes de juliol David González, portaveu Grup Municipal PSC

La Zona de Baixes Emissions començarà a funcionar el mes de juliol

29 de gener de 2024 a les 12:45

El PSC considera que la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) respon a tres qüestions fonamentals com són el compliment de la llei i les normatives europees, la necessitat de la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat i intentar garantir la millor equitat en l’ús del vehicle dins les restriccions.

Audios

29-01-2024 Entrevista David González (PSC)

El portaveu del Grup Municipal del PSC, David González, es mostra convençut de que “la ZBE ajudarà a combatre els greus problemes de salut que causa la contaminació de l’aire que genera el trànsit rodat” i afirma que “es treballa per no deixar ningú enrere en el compliment d’aquest deure amb una ordenança que recull totes les exempcions possibles relacionades amb les condicions socioeconòmiques de la ciutadania o amb permisos puntuals per poder circular quan sigui necessari per la zona delimitada”.

Precisament sobre el mapa que delimita la ZBE, González explica que “s’ha treballat des d’un punt de vista molt tècnic que fixa que les restriccions no poden anar més enllà per no posar en qüestió la viabilitat jurídica i per garantir una circumval·lació per a que els vehicles de pas no utilitzin el centre urbà com una drecera”.

González considera que la proposta de ZBE és prou bona en la seva aposta per la transició energètica i agraeix l’abstenció de Guanyem, En Comú Podem i Junts per Cerdanyola, fruit de les converses mantingudes sobre l’ordenança, lamentant que grups com ERC “no hagin volgut saber-ne res”.

El Ple, amb l’única abstenció de VOX, va mostrar el seu suport a la plantilla de la residència Joan XXII, en vaga des de fa 8 mesos. La moció aprovada vehiculava un text de la pròpia plantilla reclamant suport a les mobilitzacions dels treballadors. El govern manifesta tot el seu suport a la plantilla, amb qui ja s’han reunit en diverses ocasions, de la mateixa manera que s’han mantingut reunions amb representants del PSC al Parlament i al Congrés dels Diputats.

Una moció d’ERC i ECP per a una auditoria externa de l’enllumenat públic a Cerdanyola es va retirar després que el govern assegurés que durant aquest mandat s’impulsarà una constant renovació de les lluminàries. David González reconeix que “hi ha molt marge de millora i hi ha més a fer del que s’ha fet fins ara, però, per exemple, ben aviat ja començarà una obra molt important d’enllumenat al barri de Bellaterra”.