Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • "L'Agrupació Musical penja el cartell de ""No hi ha entrades"" per Carmina Buran...
"L'Agrupació Musical penja el cartell de ""No hi ha entrades"" per Carmina Burana"

"L'Agrupació Musical penja el cartell de ""No hi ha entrades"" per Carmina Burana"

14 de juny de 2002 a les 0:00

La Banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola, l’Orfeó de Sabadell, la Coral Nova Egara, la Coral Infantil de l’Orfeó de Sabadell i el Cor de nens de l’Escola Municipal de Música Aulos, de Cerdanyola del Vallès, interpretaran dissabte a la nit, a partir de les 22 h. i als jardins del Castell de Sant Marçal la cantata Carmina Burana, de Carl Orff, amb un arranjament escrit especialment per banda i coral. La cantata és l’activitat cultural que obre el programa lúdic ""L’Estiu és Teu"", organitzat pel Consell Municipal de Cultura de Cerdanyola, i les entrades per l'actuación ja fa dies que s'han exhaurit.
El director de la Banda, Toni Vidal, destaca que també s’interpretarà la Symphony No. 2, de John Barnes i les Danses Polovtsianes del Príncep Igor, d’A. Borodin. Vidal destaca la complexitat de les peces que considera que estan escrites per a formacions musicals ""de primera divisió"".
Pel que fa a Carmina Burana, les orquestres i corals participants interpretaran la cantata es d'acord a uns arranjaments per a banda i corals escrits per l’alacantí Jaume Ripoll que recull 17 dels 25 cants de Carmina Burana. Cerdanyola serà la segona ciutat on s’interpreti aquests arranjaments, estrenats a Altea, Alacant, i es comptarà amb la participació de la soprano Marta Clariana i el baríton Lluís R. Sales.
Carmina Burana, escrita al 1937, combina la poesia profana del segle XIII amb una música intensa estructurada amb ritmes enèrgics i vibrants. L’estrena de es va produir a Frankfurt al 1937 i Orff es va basar per la seva composició en una col.lecció de poemes goliardescs dels segles XII y XIII trobats al 1803 al monestir de Benediktbenern, a l’alta Baviera.