L'Agrupació Musical sacseja el Castell de Sant Marçal amb ritmes roquers
3 de juliol de 2017 a les 17:11La XVIa edició del Concert al Castell va fer un repàs a set dècades de música des dels anys 50 del segle passat fins a l'actualitat, amb interpretacions de peces de grups com Beatles, Rollings Stones, Queen, Pink Floid, Radio Head o Arcade Fire o solistes com David Bowie , Michael Jackson o Lady Gaga.
Són les 10 tocades, la nit és fresca i la ràdio està encesa. El locutor, Bruno Sokolowicz, convida el públic a fer un recorregut per set dècades de música pop i rock, des dels anys 50 del segle passat fins als nostres dies.
Comença una nova edició del Concert al Castell, un nou repte per a l'Agrupació Musical de Cerdanyola que, sempre atenta, ha volgut satisfer la demanda de dedicar una nit a la música moderna.
El repertori estava format per 15 peces interpretades en dues parts seguint un ordre cronològic. Beatles, Rolling Stones, Van Morrison, The Turtles, Pink Floid, Queen o David Bowie, van ser els protagonistes, mentre l'escenari, amb el castell de fons, anava variant la il·luminació al ritme de la música, com durant la interpretació de Life on Mars? de Bowie, que es va tenyir d'un vermell tan intens com el mateix planeta al que es refereix la cançó.
I així es va arribar al final de la primera part que es va tancar amb un recull de temes d'un dels grups més famosos de la dècada dels 80: Mecano.
Arranjaments de qualitat
Tot i la dificultat de convertir una orquestra simfònica en banda de rock, la qualitat dels arranjaments ha estat cabdal.
La banda no va actuar sola. Va estar molt ben acompanyada per un trio rocker de bateria, guitarra i baix elèctrics, la coral de l'Agrupació i el Cor de Cambra Tornaveu de Gavà, una col·laboració molt profitosa. El repertori ha estat complicat d'abordar pel fet que els temes eren en anglès, però que els cantaires han gaudit molt de la preparació.
També el ball va ser present, amb cinc ballarines sorgides de l'escola de Dansa de l'Ateneu que van acompanyar algunes peces amb coreografies especials i altres basades en improvisacions fetes a les classes.
La segona part del concert començava amb un recull de temes de rock dur. Deep Purple, Metallica, Guns 'n' Roses, van ser els protagonistes abans de donar pas a una de les peces més conegudes dels 80: Thriller, de Michael Jackson.
Per començar els 90 Radio Head i Green Day, posaven la nota alternativa i punk i per iniciar el segle XXI, Evanescence, Dandy Warhols, Family of the year o els canadencs Arcade Fire, amb el seu rock indie alternatiu ens apropaven al final del muntatge, amb espectacularitat, com la que ofereix Lady Gaga en els seus concerts.
La nit va ser fresca i les portes del castell es van tancar fins al proper concert, però el públic va marxar amb l'escalfor que la música havia produït als seus cors.