Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L'Ajuntament aprova el nou barri de 342 hectàrees al Centre Direccional
L'Ajuntament aprova el nou barri de 342 hectàrees al Centre Direccional

L'Ajuntament aprova el nou barri de 342 hectàrees al Centre Direccional

19 de juliol de 2002 a les 0:00

El Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola aprovava ahir el Pla Parcial del Centre Direccional que suposa la planificació concreta de l’urbanització del nou barri entre l’actual nucli urbà de Cerdanyola i Sant Cugat. El projecte compta amb el suport del Partit dels Socialistes (PSC), Convergència i Unió (CiU) i Partit Popular (PP) que manifesten que enriquirà i millorarà la ciutat, mentre només Iniciativa per Catalunya-Verds va votar en contra d’una planificació que considera massa extensiu i poc sostenible.
El desenvolupament del Centre Direccional suposa l’ordenació urbanística de 342’7 hectàrees de terreny amb 140 destinades a zona verda, 133 a habitatges, indústries i oficines, 52 hectàrees a vials i 18 per a equipaments. El destí del sòl és majoritàriament públic –el 63 percent - ja que es terreny de vialitat, equipaments i espais verds, mentre pel que fa als destins privats -el 37 percent restant del total- la major part –73 percent - es per a activitats d'oficines, industrials i tecnològiques, el 23 percent a habitatges i el 3’5 percent a petit comerç.
La proposta presenta una franja de 400 metres d’amplada com corredor ecològic entre la nova urbanització i el terme municipal de Sant Cugat i que diverses forces polítiques -ICV i les extraconsistorials Esquerra Unida i Alternativa i Esquerra Republicana de Catalunya- i socials –la Coordinadora Via Verda, principalment- consideren insuficient per a garantir la supervivència de la Via Verda entre Sant Llorenç del Munt i Collserola.
L’avantprojecte inicial presentat al setembre del 2.000 era menys ambiciós ja que desenvolupava 217 hectàrees –125 menys que ara- amb els objectius de reordenar els espais lliures amb un plantejament ecològic, formar un desenvolupament urbà d’acord amb el seu entorn, diversificar els usos del terreny i regular el mercat del sòl.
La presentació d’aquest avantprojecte desbloquejava una situació de més de 10 anys de converses infructuoses entre Generalitat –que té el 46 percent dels terrenys a través de l’Institut Català del Sòl (Incasol)-, Ajuntament –amb el 9 percent dels terrenys-, altres organismes públics –amb el 5 percent - i els propietaris privats –que sumen el 40 percent de l’espai. Actualment la gestió del projecte la realitza un Consorci format per Incasol i Ajuntament.