Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L'Ajuntament aprova per unanimitat la reorganització del PEM Guiera

L'Ajuntament aprova per unanimitat la reorganització del PEM Guiera

23 de juny de 2017 a les 11:51

L'Ajuntament ha aprovat per unanimitat la reorganització del servei del Parc Esportiu Municipal Guiera i la modificació pressupostària necessària per afrontar les inversions de millora a les instal·lacions amb una partida prevista superior al milió i mig d'euros. L'acord, aprovat ahir en ple extraordinari, permet desbloquejar la problemàtica en la gestió del Guiera que s'arrossegava des de fa anys i pretén establir les bases per a una solució definitiva.

La reorganització aprovada suposa la incorporació a l'Ajuntament del personal d'administració i direcció i la licitació dels serveis de neteja, manteniment i monitoratge esportiu. A més, també es planteja la unificació dels models de gestió del PEM Guiera i el CEM Can Xarau. No obstant això, no tot està decidit ni solucionat encara. Pel que fa a la determinació del valor de reversió amb la Federació Catalana d'Handbol, l'anterior concessionari, necessària per extingir definitivament el contracte, i la liquidació del període d'intervenció municipal, entre 2014 i 2016, queda pendent de la realització d'un estudi per part de la Diputació de Barcelona, també acordada ahir en la sessió plenària.

L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, es congratulava de l'acord assolit per situar-se en el camí d'una solució definitiva amb una proposta "que no és de ningú, però és de tothom" sobre un equipament estratègic i un servei imprescindible. Amb aquest acord, segons Escolà, es demostra que la política, malgrat el que alguns pensen, és un gran instrument per resoldre problemes. L'alcalde també demanava a tots els grups, inclòs el de govern, que es mantingui la mateixa voluntat de diàleg per arribar a acords en altres problemes de ciutat que requereixen de solució urgent.

El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) es mostrava satisfet, però demanava no caure en l'autocomplaença i recordava que no s'ha arribat a aquest acord de forma pacífica. Víctor Francos reclamava més diàleg i més consens previ per a altres grans temes de ciutat que cal resoldre com el Cerdanyola Aparca, el tanatori, la zona esportiva del Riu Sec o el Bosc Tancat. Francos proposava al govern municipal treballar per solucionar tots aquests problemes durant el 2007 ja que posteriorment s'entrarà en campanya i serà més difícil tancar els grans temes.

Des d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) reclamen fórmules que restableixin la retallada salarial que va patir la plantilla en l'etapa de gestió de la Federació d'Handbol i demanen mesures de transparència en relació a la determinació del valor de reversió i la liquidació econòmica de la intervenció municipal. Concretament, la portaveu del grup municipal, Helena Solà,  sol·licitava la realització d'una auditoria dels dos anys d'intervenció municipal, un inventari de béns, que s'aclareixi la comptabilitat de 2012 i que el valor de reversió final reflecteixi la situació real. ERC també assenyalen que a partir d'ara caldrà executar aquests acords i aquesta serà una tasca des gestió que correspondrà al govern municipal.

Tots els grups municipals esperen que l'informe que es demanarà a la Diputació de Barcelona serveixi per desencallar la situació actual amb discrepàncies entre grups sobre el valor de reversió i la liquidació de la intervenció municipal. El portaveu del grup municipal del PDeCAT, Josep Grau, celebrava l'acord i demanava a totes les formacions amb representació al consistori el seu compromís per aconseguir que l'informe que aporti la Diputació serveixi per desbloquejar definitivament la problemàtica.

Des del Partit Popular (PP) també es mostren satisfets per l'acord però recorden que ara s'haurà d'executar i, en aquest sentit, demanen al govern municipal que es posi mans a l'obra per complir amb tots els punts de consens. El regidor del grup municipal popular, Rosendo Calet, alerta que en la solució al problema de Guiera no només intervé l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, amb l'elaboració d'un informe, sinó que també hi ha altres agents participants com la Federació Catalana d'Handbol i els seus creditors. Calet reclama l'establiment de nous canals de comunicació per evitar desacords.

 Des de Ciutadans (C's) asseguren que el govern ha demostrat que no és capaç per sí mateix de tirar endavant temes importants com aquest i, per aquest motiu, demana diàleg i consens per arribar a acords i abordar els reptes pendents. El portaveu de C's, Pau Ortolà, insisteix que les obres de millora  al PEM Guiera s'han de realitzar destorbant el mínim possible els usuaris i les activitats que es desenvolupen. També preguntava per la calendarització d'obres.

Des del govern la regidora d'Esports, Contxi Haro, destacava que les primeres actuacions es faran ja aquest estiu i que no s'hauran de tancar espais per realitzar les obres. Haro posa de manifest que l'acord aprovat és fruit de l'entesa amb tots els grups i que servirà per millorar els estàndards de qualitat dels serveis del PEM Guiera.

El regidor no adscrit, Jordi Miró, coincidia en fer una valoració positiva de l'acord esperant que s'estableixi un model de gestió que també serveixi per a altres instal·lacions esportives. Miró també se sumava a la petició per a què aquest 2017 es puguin desencallar més temes importants de ciutat. 

Galeria d'imatges