L'Ajuntament demana la continuïtat de l'Escola-Bressol Gespa
27 de febrer de 2015 a les 11:58L'escola-bressol Gespa, el sistema de graus 3+2 o el suport a la plantilla municipal van ser els temes de debat a l'apartat de mocions del PLe després d'una audiència ciutadana que va tractar sobre l'accessibilitat a la via pública, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la sala Circus o el riu Sec, entre d'altres qüestions.
El capítol de mocions del Ple, per unanimitat, tots els grups del Consistori van donar suport a la continuïtat de l'escola-bressol Gespa, un tema que ja s'havia tractat en el temps d'audiència ciutadana. Al plenillo, membres de l'AMPA del centre educatiu van demanar aquest suport amb l'objectiu de garantir el manteniment de l'escola i anunciava que la Diputació i la Generalitat s'han compromès a fer una aportació econòmica. Les famílies han realitzat nombrosses mobilitzacions, inclosa una tancada al centre.
El Ple va aprovar instar a la UAB a assegurar la continuïtat de l'escola-bressol pel seu "reconegut paper pedagògic i social" i a garantir l'estabilitat necessària per "mantenir el nivell de qualitat". La moció demana a universitat i Generalitat a fer un treball conjunt per fer possible la continuïtat i permetre la participació en el propostes de solució a famílies i docents.
Puri Palomar, regidora de Compromís que inicialment presentava el text vehiculant una proposta de l'AMPA, destacava que durant 40 anys el centre ha estat "una de les joies de la corona de la UAB" per l'alta qualitat de Gespa. Palomar manifesta que no s'entén "la restricció econòmica fins a l'asfíxia"de l'escola-bressol. La regidora d'Educació, Maria Reina, destaca que l'Ajuntament ha fet seguiment del procés estant al costat de les famílies i a disposició de la UAB per ajudar dins les competències municipals. Reina espera que la moció ajudi a revertir la situació. Des de Convergència i Unió (CiU), Marc Costa assenyalava positivament el bon paper dela Diputació davant els problemes financers de la Generalitat.
Compromís presentava una altra moció amb rerafons educatiu, que també es va aprovar amb l'únic vot en contra de PP la de rebuig al nou model universitari de grau en cicle 3 cursos de grau i 2 cursos de màster. La regidora de Compromís Puri Palomar destacava que aquest decret del ministeri d'Educació s'emmarca dins l'Estratègia Europea 2015 i és hereva del Pla Bolonya que "mercantilitza els estudis" universitaris.
Més debat aixecava la moció de suport als treballadors públics locals "que es puguin sentir víctimes de possibles atacs amb finalitats polítiques partidistes" i que manifestava el compromís de desterrar l'ús de la plantilla de la lluita política local.
Els grups de govern vehiculaven la moció de les sessions sindicals de l'Ajuntament i es va aprovar, tot i que PP i ERC van votar en contra per considerar que s'havia de concretar de quins atacs es parlaven i qui els havia fet. El PP demanava que el text quedés sobre la taula per demanar concrecions i des d'Esquerra, Daniel Mallén, va titllar de postura "cínica" la dels grups de govern per considerar que són ells els que "han tractat a crits a treballadors i els han penjat la culpa" en diverses ocasions. El govern replicava que la moció era dels sindicats i afectava a tots els grups i la regidora de Recursos Humans, Montserrat Montiel, destacava que li havien traslladat aquest malestar de la plantilla.
Tots els grups van dir que parlarien amb els sindicats i van destacar que també l'actuació de la plantilla ha d'estar sotmesa a control democràtic en base a la responsabilitat de cadascun.
En el torn de precs i preguntes, ERC va demanar informació sobre l'estat de l'estudi sobre remunicipalització de serveis i Compromís sobre el perquè no es conviden a rodes de premsa a Cerdanyolainforma.com.
El plenari es va tancar amb el comiat del secretari municipal durant els últims dos anys. Miquel Àngel Garcia va rebre l'agraïment dels regidors i va posar de relleu l'alta qualitat tècnica de la plantilla municipal.
Plenillo
Pel que fa a l'audiència ciutadana, l'Associació Funcional per a la Integració Social va mostrar satisfacció per algunes actuacions a la via pública que afavoreixen a les persones amb mobilitat reduïda i van criticar altres que consideren que fan el contrari i no respecten la normativa.
També la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca intervenia destacant que ha fet un escrit queixant-se de la falta d'efecte de les mesures aprovades pel Ple en relació a les persones en processos de desnonament. La PAH considera que les reunions queden "bé de cara a la galeria" però es posen obstacles.
En aquest sentit, una veïna va assegurar que des de Serveis Socials no han atès a famílies amb l'argument que no tenen menors, però la regidora de Promoció Social, Carme Arché, indicava que això no podia ser així i s'oferia a revisar aquest cas perquè s'ha fet una aposta molt important per a l'atenció a les persones.
En altres temes, Francisco Paz, veí de Les Fontetes, va recordar la necessitat d'actuar en el riu Sec i el portaveu de CiU, Alfons Escoda, feia una crida a recuperar el Pla Integral del riu Sec elaborat al 2008.
Per la seva banda, veïns de la zona on es troba la sala Circus reclamaven que l'Ajuntament de Cerdanyola posi en marxa la incoació de l'expedient de cessament d'activitat del local del carrer de Parcers. Tots els grups van manifestar la necessitat d'esperar a que acabi el procés judicial per prendre una decisió definitiva.