Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • L'Ajuntament dona suport per a la inserció laboral de persones amb problemes de...
L'Ajuntament dona suport per a la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental

L'Ajuntament dona suport per a la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental

26 de maig de 2022 a les 10:08

L’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Cerdanyola forma part de la xarxa de OTLs de la Diputació de Barcelona i va atendre a 52 persones durant el 2021

L'Oficina Tècnica Laboral de Cerdanyola es va constituir l'any 2006 i està ubicada al Servei de Promoció Econòmica, a la Masia Serraparera i la seva àrea d'influència són els municipis de Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac.  Aquest servei forma part de la xarxa de 18 Oficines Tècniques Laborals que, actualment, funcionen i que estan promogudes i cofinançades per la Diputació de Barcelona. Durant l'any 2021 es va atendre a 52 persones d'entre 21 i 57 anys.

L’OTL és un servei destinat a la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental que es troben en tractament medico sanitari i té per finalitat, contribuir a l'accés i permanència en el mercat de treball d'aquest col·lectiu, sempre a través d'una atenció especialitzada i personalitzada que s'adapta a les característiques, necessitats i evolució de cada una de les persones ateses.

Els trets distintius d'aquesta metodologia de treball passen per l'acompanyament i el reforç continuat a les persones usuàries, complementat amb accions de coordinació i seguiment amb el seu entorn; serveis sanitaris, família, empresa, etc. Aquest acompanyament i reforç està enfocat cap a l'assoliment  i el manteniment de la inserció laboral, com a factor clau per facilitar l'autonomia personal i la completa integració social. 

Les persones amb afeccions de caràcter psicològic i/o psiquiàtric sumen a la seva simptomatologia els efectes de l'estigma social i la incertesa envers el futur, tant a curt com a mig termini i, així, en termes generals, el patiment és doble i les dificultats per accedir al mercat de treball, si a més a més es té en compte la situació sanitària provocada per la COVID, no deixen de multiplicar-se.

Des de l'OTL es treballen diferents aspectes de l’orientació i l’acompanyament en la recerca de feina i comprèn tant les tècniques de recerca de feina (elaboració del currículum, cartes de presentació, simulacions d’entrevista, etc) com l’ús de les noves tecnologies de la informació, borses de treball online, etc.

Per a més informació, les persones interessades poden posar-se en contacte amb el Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès a través del telèfon 93.594.70.50 o enviant un correu electrònica a otlcerdanyola@cerdanyola.cat