Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'Ajuntament esdevé punt d'informació i part del museu de la ciutat
L'Ajuntament esdevé punt d'informació i part del museu de la ciutat

L'Ajuntament esdevé punt d'informació i part del museu de la ciutat

17 de maig de 2002 a les 0:00

La Casa Consistorial formarà a partir de demà dissabte part de la xarxa museística de Cerdanyola amb la instal.lació de plafons explicatius sobre el territori i l'edifici de l'Ajuntament i un punt d'informació interactiu sobre la història del territori i la ciutat.
L'Ajuntament s'afegeix així a una xarxa museística formada pel poblat ibèric de Ca n'Olivé, l'església de Sant Iscle i Santa Victòria de Les Feixes, el museu d'història Ortadó-Maymó, Ca n'Altimira -l'actual biblioteca- i l'església de Sant Martí. L'edifici consistorial és una obra noucentista de l'arquitecte Eduard Balcells construït a començaments del segle XX.
L'apartat més atractiu de la museització de la Casa Consistorial és la instal.lació d'un ordinador interactiu de pantalla tàctil que, segons els responsables del Servei de Patrimoni, permetrà als ciutadans disposar d'informació sobre la història de la ciutat, però que també compta amb apartats específics sobre el govern, la població o el territori i també sobre els 6 espais que formen part del Museu de Cerdanyola. Aquest element interactiu, que disposarà d'imatges, textos i veus en off explicatives, estarà obert al públic de dilluns a divendres en horari de matí i tarda, i els dissabtes i diumenges en horari matinal.
El Servei de Patrimoni celebra així el Dia Internacional dels Museus i, segons indica Marta Argelaguès, també es realitza una visita en autobús a tots els espais museitzats de la ciutat amb l'objectiu de donar una visió global del projecte museístic i la seva filosofia d'acostar el museu a la població.