L'Ajuntament explica la presència d'herbes al carrer pel canvi d'un herbicida tòxic per mètodes manuals
8 de juny de 2018 a les 8:10Davant les queixes per part del veïnat de la ciutat per la presència de males herbes als escocells dels arbres i a determinats indrets de la via pública, l'Ajuntament vol explicar que l'eradicació de l'herbicida comporta que la retirada d'herbes s'hagi de fer amb mètodes manuals. El glisofat, l'herbicida retirat, el glifosat ha estat decretat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com a potencialment cancerigen per als humans i animals.
L'Ajuntament de Cerdanyola ha sortit al pas de les queixes veïnals en relació a la presència de males herbes als escocells dels arbres i la via pública destacant que l'eradicació de l'herbicida glisofat -un dels més utilitzats al món però considerat tòxic per l'OMS-comporta que la retirada d'herbes s'hagi de fer amb mètodes manuals. Després d'un any de pluges com el que hem viscut i la falta de personal està evitant el correcte control de les herbes. El servei de jardineria està actuant amb els efectius disponibles per tal de millorar la situació i des del servei de Medi Ambient s'estan estudiant mètodes no agressius pel medi ambient i que permetin augmentar l'eficàcia.
Des de l'Ajuntament destaquen el treball per a l'aplicació d'una jardineria ecològica gestionada públicament amb criteris de qualitat i sostenibilitat, evitant l'ús de productes químics, les podes excessives, l'ús d'espècies no adaptades al medi i l'excés en el consum d'aigua.
Eradicació del glisofat aprovada per unanimitat
El ple municipal aprovava per unanimitat, al març del 2017, eradicar l'ús de l'herbicida Glifosat al municipi. Un any després, l'Ajuntament segueix apostant per una jardineria més ecològica evitant l'ús d'agrotòxics.
El Glifosat és una substància activa que s'ha utilitzat en productes fitosanitaris a la Unió Europea durant dècades. És un dels herbicides més utilitzats a tot el món i s'usa per controlar les males herbes a la via pública, entre d'altres. Alhora, el glifosat ha estat decretat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com a potencialment cancerigen per als humans i animals. Els més afectats per la utilització d'aquest producte poden ser les persones treballadores de parcs i jardins, els infants, les embarassades i les persones amb malalties.