L'Ajuntament posa en marxa el programa Job Friend per ajudar en la recerca de feina
14 d'abril de 2015 a les 10:20El programa s’adreça a persones del municipi en situació d’atur i que participen en aquest projecte basat en la innovació social, potenciació dels seus recursos, compartint les seves experiències, avançant en grup i desitjant invertir el seu temps en trobar noves oportunitats.
Audios
14-04-2015 Carmen Rebollo
14-04-2015 Entrevista Carmen Rebollo
L’Ajuntament de Cerdanyola, a través del Servei d’Ocupació, Empresa i Promoció Econòmica impulsa el programa Job Friend per ajudar en la recerca de feina. Ahir es va oferir una sessió informativa oberta a la ciutadania a la masia de Can Serraperera on es va explicar en què consisteix el projecte a la que van assistir 75 persones.
La regidora d’Ocupació, Carmen Rebollo, explica que el programa Job Friend és una iniciativa amb una metodologia innovadora aplicada amb èxit a altres països i que ara arriba a Catalunya.
Cerdanyola Job Friend és un programa adreçat a persones del municipi en situació d’atur, volen participar en un nou projecte de recerca de feina basat en la innovació social, potenciar els seus recursos, compartir les seves experiències, avançar en grup i desitgen invertir el seu temps en trobar noves oportunitats.
De les 75 persones presentades es farà una selecció de 30 que es dividiran en dos grups de treball de 15 persones. Segons Rebollo es tracta de grups heterogenis que treballaran compartint les seves experiències i coneixements.
Job Friend utilitza un sistema basat en l'autonomia i la iniciativa de les persones en la seva recerca d'oportunitats professionals. És un projecte innovador, que es va implantar inicialment a Canadà, i posteriorment diversos països europeus i llatinoamericans amb bons resultats d’inserció laboral. Darrerament s’està implementant en diferents municipis catalans.
La implantació d’aquesta iniciativa forma part del pla municipal per combatre l’atur a la ciutat. Carmen Rebolllo indica que acabar amb la desocupació des de l’Ajuntament és complicat, però que es treballa amb la Generalitat, la Diputació i l’Àrea Metropolitana en diferents Plans d’Ocupació, que tot i que “no resolen el problema” sí que alleugen la situació de la persona ja que durant sis mesos “rep una mica d’oxigen” i canvia la seva perspectiva.
La regidora també destaca els Cursos de Formació Ocupacional i la relació amb les empreses de la comarca que l’any passat va permetre inserir en el mercat laboral a més de 100 persones aturades del municipi.
Carmen Rebollo reconeix que les xifres de l’ayur a Cerdanyola són altres, malgrat el descens dels darrers mesos, però remarca que es tracta d’una situació global que s’ha de combatre des del govern de l’Estat apostant pel foment de l’ocupació.