Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • L'Ajuntament posa en marxa la recollida d'electrodomèstics porta a porta
L'Ajuntament posa en marxa la recollida d'electrodomèstics porta a porta

L'Ajuntament posa en marxa la recollida d'electrodomèstics porta a porta

18 de maig de 2004 a les 0:00

L’Ajuntament de Cerdanyola posarà en marxa a partir de dijous, 20 de maig, el servei de recollida de voluminosos (electrodomèstics) mitjançant la deixalleria mòbil. La deixalleria realitzarà el servei de dilluns a dijous de 8 a 10 hores.

Per poder sol·licitar el servei els ciutadans han de contactar telefònicament amb la Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) indicant el tipus d’electrodomèstic que desitja que sigui retirat, el carrer i el número del seu habitatge. Com a màxim fins a les 8 del mati del dia de recollida, el material a recollir s’ha de deixar sobre la vorera, el més pròxim possible de la direcció indicada. Els voluminosos que retirarà la deixalleria mòbil són: televisors, frigorífics, rentadores, cuines, calderes, rentavaixelles, microones, rodes, bateries, ordinadors i forns. No es retiraran els sanitaris, les runes de les reformes ni els procedents d’indústries i comerç.  El material recollit serà traslladat a la deixalleria de Cerdanyola per al seu reciclatge.

El regidor d'Espais Públics, José Haro, destaca que, a més de l’habitual campanya d’informació municipal als mitjans de comunicació, també es divulgarà informació sobre el servei de deixalleria mòbil porta a porta perquè és indispensable la complicitat de la ciutadania per abordar el tractament dels residus i la neteja viària.

Haro recorda que el tancament de la incineradora del polígon La Ferreria i la posada en marxa de l’ecoparc de Montcada obligarà a fer la recollida selectiva de brossa orgànica al conjunt del municipi a finals d’any que en aquests moments només es realitza als barris de Bellaterra i el Pont Vell.

Precisament, Haro formava part ahir de la delegació metropolitana que acompanyava al conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, en la visita a l’ecoparc de Montcada i Reixac. La planta de tractament de residus de Montcada té una capacitat de tractament de 240.000 tones anuals i ha suposat una inversió de 51 milions. L'ecoparc dóna servei a Cerdanyola, Badalona, Badia, Barberà, , Montcada i Reixac, Montgat, Ripollet, Sant Adrià, Santa Coloma i Tiana. La planta estarà a ple rendiment d'aquí a tres mesos i compta amb l'oposició de la PLataforma Vallès Net que ahir reclamava una reunió amb el conseller Milà per exposar-li les seves queixes.

El conseller va destacar ahir que la gestió dels residus és el repte del govern per als pròxims quatre anys i es va comprometre a instal·lar les infraestructures necessàries per fer un bon tractament i reciclatge dels residus.