Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'Ajuntament vol fer de Ca n'Olivé un eix estratègic cultural i territorial
L'Ajuntament vol fer de Ca n'Olivé un eix estratègic cultural i territorial

L'Ajuntament vol fer de Ca n'Olivé un eix estratègic cultural i territorial

6 d'octubre de 2003 a les 0:00

L’Ajuntament de Cerdanyola vol potenciar el poblat ibèric de Ca n’Olivé com punt de trobada del lleure i la cultura de la ciutat, però també com eix estratègic del desenvolupament urbanístic del municipi destacant la seva característica de mirador sobre la Riera Major, Can Codina i Can Canaletes, el castell de Sant Marçal o el lligam amb Sant Cugat. L’alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, destacava ahir durant la celebració del III Cap de setmana ibèric el compromís de potenciar el poblat de Ca n’Olivé i el seu reconeixement per la població de la nostra ciutat.

La tinent d’alcalde responsable de Cultura de l’Ajuntament, Consol Pla, manifesta la voluntat de “potenciar el poblat de Ca n’Olivé perquè sigui un referent” cultural al país després que la participació a la Ruta dels Íbers hagi demostrat que el de Cerdanyola és un dels jaciments arqueològics de l’època ibèrica més importants de Catalunya.

Les excavacions a Ca n’Olivé es realitzen amb el suport de l’empresa Aigües de Barcelona (Agbar) perquè, segons indicava ahir un dels seus responsables, Eduard Zaragoza, volen participar de la història d’una ciutat amb la qual fa molts anys que hi ha el lligam del subministrament d’aigua.

La responsable del Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya, Araceli Martín, feia un repàs a les diferents etapes de les excavacions i el descobriment de les fases que va viure el poblat entre els anys 550 i 50 abans de Crist. Martín destaca també el paper dels ciutadans i l’Ajuntament de Cerdanyola com a defensors de patrimoni i la meticulosa i important feina de l’equip d’arqueòlegs que ha treballat, entre els quals va destacar Joan Francès i Orlando Barrial. Segons Martín, la feia arqueològica realitzada ha rellevat la magnitud històrica de Ca n’Olivé amb etapes d’especial interès com les que demostra la potència econòmica i l’accés monumental del poblat.

L’alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, renovava ahir el compromís municipal per mantenir actuacions que ajudin a conèixer la història del municipi i destacava que Ca n’Olivé serà un punt de referència territorial en els projectes urbanístics de Cerdanyola. Morral afirma que Ca n’Olivé ha de ser un espai de trobada per a la ciutat amb un increment dels seus usos culturals i de lleure.

Al llarg d'aquest II Cap de Setmana Ibèric es va fer visites guiades i teatralitzades a Ca n'Olivé, a més de tallers de ceràmica, pintura i escriptura ibèrica, entre d'altres activitats.