Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • L'alcaldessa diu que la distinció de Ciutat de la Ciència reconeix l'esforç de t...
L'alcaldessa diu que la distinció de Ciutat de la Ciència reconeix l'esforç de tot Cerdanyola

L'alcaldessa diu que la distinció de Ciutat de la Ciència reconeix l'esforç de tot Cerdanyola

11 de juny de 2014 a les 15:06

L'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, considera que la renovació de la distinció de Cerdanyola com a Ciutat de la Ciència i la Innovació és una demostració del bon treball que es fa a la població amb l'objectiu d'esdevenir referència d'una nova economia del coneixement amb generació de llocs de treball de qualitat. El ministeri d'Economia i Competitivitat renovava aquest cap de setmana a 20 ciutats la pertanyença a la xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciencia i la Innovació, de les 30 que van assolir el reconeixement ara fa tres anys.

L'objectiu d'aquesta distinció és propiciar la col.laboració entre Ajuntaments, millorar el seu potencial innovador i servir de model a d'altres Ajuntaments, així com contribuir al canvi de model productiu cap un model sostenible des del punt de vista econòmic i social.

L'alcaldessa de Cerdanyola considera que aquesta renovació del reconeixement "demostra que s'estan fent bé les coses" per l'esforç de l'Ajuntament, però també d'institucions com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Parc Tecnològic del Vallès (PTV) o el Parc de l'Alba. Carme Carmona destaca l'objectiu conjunt de la ciutat de que la innovació sigui "el punt de partida per sortir de la crisi" amb una nova economia que generi llocs de treball de qualitat.

L'alcaldessa destaca els avantatges que suposa continuar a la xarxa Innpulso com la facilitació de l'accés a subvencions pel foment de l'ocupació en empreses d'I+D i centres tecnològics. Per a Carmona, això "ajudarà a frenar l'atur, el problema més important" per a la ciutadania de Cerdanyola.

La renovació de la distinció com a Ciutat de la Ciència i la Innovació s'ha fet a un total de 20 poblacions, entre elles cinc catalanes: Cerdanyola, Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Vilanova del Camí. La distinció es fa en tres categories: menys de 20.000 habitants, entre 20 i 100.000 habitants i més de 100.000. A la categoria intermitja, amb Cerdanyola hi ha ciutats com Rivas Vaciamadrid, Cáceres, Eibar o Avilés.

A més de la importància dels centres de recerca existents a la ciutat, Cerdanyola havia presentat propostes d'innovació en matèria com la promoció de zones WIFI municipals, desplegament de xarxa de fibra òptica, millora d'instal·lacions tèrmiques i eficiència energètica o renovació d’enllumenat públic. L'alcaldessa explica mesures com la senyalització de cablejat per evitar robatoris i millorar l'enllumenat o l'impuls d'un programa d'eficiència energètica al Catalonia Innovation Triangle (CIT) que Cerdanyola forma amb Sant Cugat i Rubí. L'objectiu, explica Carmona, és caminar en el concepte d'smart-city, de ciutat intel.ligent.

L'alcaldessa manifesta la importància de formar part de programes com el de la xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació o el propi CIT. Per a Carmona, no només es tracta d'impulsar projectes en conjunt, sinó que també serveix per intercanviar experiències i iniciatives, "per aprendre i ensenyar".

Els responsables del ministeri d'Economia i Competitivitat indiquen que la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació és el reconeixement a l’esforç que fa tota una ciutat per potenciar el coneixement i la creació d’infraestructures innovadores a nivell científic, tecnològic i social.

Galeria d'imatges