Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L'aliança nacional de PSC i ICV/EA no contempla, de moment, Cerdanyola
L'aliança nacional de PSC i ICV/EA no contempla, de moment,  Cerdanyola

L'aliança nacional de PSC i ICV/EA no contempla, de moment, Cerdanyola

6 de juny de 2003 a les 0:00

Cerdanyola és una de les sis poblacions catalanes en què es manté el desacord sobre aliances de govern entre les direccions nacionals de Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i d'Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA). El comunicat conjunt de les comissions negociadores de les dues candidatures constaten "amb preocupació l'existència de dificultats" a Cerdanyola per fer realitat l'acord sobre el qual no hi ha hagut problemes a la pràctica totalitat de les poblacions catalanes.

PSC i ICV/EA valoren molt positivament el resultat d'unes eleccions municipals en què hi ha hagut augment de participació i bons resultats de les forces d'esquerres. Segons les dues candidatures, això ha de servir per fer governs de progrés que desenvolupin una política "de dinamisme econòmic, justícia social i sostenibilitat" i que tot això provoqui una millor qualitat de vida.

L'acord de PSC i d'ICV/EA es basa en els principis de:

  1. Governs amb participació de PSC, ICV/EA i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en les localitats on sigui possible.
  2. Elegir com alcalde el cap de la llista d'esquerres més votada.
  3. Atorgar el pes específic corresponent a cada força política en els nous governs.

Aquest acord també es vol aplicar als Consells Comarcals, Diputacions i altres organismes supramunicipals.

Les poblacions on es mantenen les discrepàncies són, a més de Cerdanyola, Esparraguera, Maçanet de la Selva, Martorelles, Molins de Rei i Olivella i es planteja la necessitat de fer un "treball conjunt per superar-les".

Per la seva banda, el president nacional d'ICV, Joan Saura, ha manifestat avui al programa Els matins de Catalunya Ràdio que Iniciativa no pactarà el dia 14 amb Convergència i Unió (CiU), però que no pot evitar que la federació nacionalista voti el candidat d'ICV/EA si així ho desitja. Saura remarca que els problema del PSC a Cerdanyola és que "no té el suport de ningú" i que totes les forces d'esquerra volen que el cap de llista d'Iniciativa sigui l'alcalde.