Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'Amor Brujo de la Banda de l'AMC emociona el públic del castell
L'Amor Brujo de la Banda de l'AMC emociona el públic del castell

L'Amor Brujo de la Banda de l'AMC emociona el públic del castell

23 de juny de 2003 a les 0:00

La Banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola (AMC), junt al Quadre de ball de la Penya Flamenca i la cantaora i recitadora  Paquita Medina van interpretar diumenge El Amor Brujo de Manuel de Falla en l’acte d’inici del programa lúdic L’estiu és teu’03. El concert d’estiu de l’AMC, amb magisteri i elegància,  va emocionar les més de 1.500 persones que  omplien a vessar els jardins del Castell de Sant Marçal.

El concert va constar de dues parts diferenciades. La primera,  amb l'actuació de la Banda, va constar de la interpretació d'obres de  marcat regust espanyola, com Cielo Andaluz, de Pasqual MarquinaDanzas Fantásticas, III Orgía, de Joaquín Turina. Va completar la  proposta musical l'obra Rienzi, Obertura de l'òpera, de Richard  Wagner, una peça del compositor alemany que la Banda va dedicar a la
marquesa de Cerdanyola, Elisabet Lowënstein de Trènor, d'arrels germàniques.

La segona part del concert fou la pròpiament dedicada a la  posada en escena d'El Amor Brujo. L'escenari va aplegar el conjunt  d'artistes de la Banda de l'AMC i la Penya Flamenca, en una fusió  gestada durant moltes hores d'assaigs que aconseguí un gran espectacle. El públic s'ho va passar d'allò més bé, fins al punt que va obsequiar els artistes amb més de 10 minuts d'aplaudiments, tothom  dempeus, el concert que acabava de veure.

La versió d'El Amor Brujo representada i interpretada  s'acostava a la idea inicial concebuda per Falla. Gràcies a unes  particel·les manuscrites del gran músic i compositor català Joan  Lamotte de Grignon, els néts, besnéts i renéts del qual van assistir al concert, es va treballar per adaptar l'obra per ser interpretada  per una banda. Al seu torn, els mestres del Quadre de ball de la Penya, Enrique Gersol i Bàrbara Ramos, van crear les coreografies presentades, cantades i recitades per Paquita Medina amb les  aportacions de Juan Maria Guerra.