Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Lancy Dodem: "a l'Índía cada 20 minuts hi ha un maltractament o una violació d'u...
Lancy Dodem: "a l'Índía cada 20 minuts hi ha un maltractament o una violació d'una dona"

Lancy Dodem: "a l'Índía cada 20 minuts hi ha un maltractament o una violació d'una dona"

27 de novembre de 2013 a les 14:11

Dins el programa Tardor Solidària, i coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Violència vers les Dones, el representant de la Fundació Vicente Ferrer a Espanya analitzava al MAC-Can Domènech la situació de discriminació de la dona a l’Índia i introduïa el vídeo 'Espera un Milagro', l’últim documental sobre la fundació.

Lancy Dodem afirma que a l’Índia cada 20 minuts hi ha un maltractament o una violació d’una dona. Dodem afirma que la dona és discriminada des del seu naixement perquè es veu com una ruïna i una càrrega, sobretot per la dot; “La dona no té els mateixos drets que l’home i pateix molt masclisme”. 

Per al representant de la Fundació Vicente Ferrer, l’única solució a aquests greus casos de maltractaments i violacions passa perquè “l’home mati el seu propi ego” i això només serà possible amb educació. Lancy Dodem recorda que és molt difícil fer entendre als homes que han de respectar les dones entre una població en la que hi ha un 70% d’analfabetisme. 

Dodem destaca la tasca desenvolupada per la fundació durant més de 40 anys a la zona d’Anantapur, a l’Índia, en la que, gràcies a molts programes de suport han aconseguit que molts pares enviïn a l’escola a les seves filles, han frenat els matrimonis infantils i han construït cases posant-les a nom de les dones. 

Durant l’acte, Lancy Dodem també va explicar que el motiu de la seva visita a Cerdanyola, a més de parlar sobre la situació de les dones a l’Índia, era mantenir una reunió per proposar que alguns monitor de bàsquet de Cerdanyola puguin viatjar fins a Anantapur per ensenyar aquest esport entre la població infantil. 

D’altra banda, prèvia a la projecció del documental Espera un milagro al MAC, la Fundació Vicente Ferrer presentava a la que a partir d’ara serà la seva nova representant a la ciutat, Mercè Latorre. Col·laboradora d’aquesta ONG des de l’any 1996, Latorre substitueix a Belinda Sánchez en la seva responsabilitat amb molt il·lusió i ganes de donar a conèixer la que considera una tasca exemplar d’aquesta fundació i els seus col·laboradors.

Galeria d'imatges