Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'Aplec de Sant Iscle, punt de trobada cultural i social de la ciutat
L'Aplec de Sant Iscle, punt de trobada cultural i social de la ciutat

L'Aplec de Sant Iscle, punt de trobada cultural i social de la ciutat

26 de novembre de 2013 a les 12:11

L’Aplec de Sant Iscle, un any més, ha tornat a convertir la serralada de Collserola en un punt de trobada cultural i social i en un espai en el que es ret homenatge a una de les tradicions més antigues del municipi.

Al voltant de l’ermita de Sant Iscle diumenge passat se celebrava aquesta festa amb una gran afluència de cerdanyolencs. La missa i el repartiment de pans beneïts, les sardanes a càrrec de l’Agrupació Cultural Sardanista i els focs a l’esplanada preparats per al dinar de muntanya esdevenien, un cop més, elements indispensables de la festa. 

Tot i haver-se ajornat una setmana a causa del mal temps, l’Aplec de Sant Iscle aconseguia una important participació ciutadana amb ganes, segons l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, de gaudir d’aquest espai natural i el patrimoni que en ell es troba. Segons Carmona, som molt afortunats per poder comptar al municipi amb aquesta joia natural. 

Mossèn Joan Carles Montserrat era l’encarregat d’oficiar la missa que cada any se celebra a l’aplec i que culmina amb el repartiment de pans beneïts. Per al mossèn la festa de Sant Iscle és un dia especial perquè és un moment de trobada entre veïns, a més d’una jornada d’amistat i concòrdia. 

L’ajornament de l’aplec una setmana feia que la cobla convidada a la ballada de sardanes no pogués assistir; un fet que va ser substituït per música enregistrada i per la bona voluntat de l’Agrupació Cultural Sardanista que va oferir, segons explicava Leandre Pon, un programa de ball variat i ballador. 

Altra imatge característica de l’Aplec de Sant Iscle és la dels fotògrafs participants en el concurs fotogràfic que cada any convoca l’Agrupació Fotocine Cerdanyola-Ripollet, l’Afocer. El concurs es convocava per primera vegada l'any 1976 amb l’objectiu de testimoniar i potenciar aquesta festa. Des d’aleshores s’han fet milers i milers de fotografies que diumenge passat es tornaven a repetir. 

Per al president de l’Afocer, Vicenç Semper, aquest concurs és una prolongació de la fotografia de reportatge però en l’àmbit local; un concurs que serveix per fer de testimoni d’una festa que pensa cal continuar potenciant amb la col·laboració de totes les entitats i ciutadans de Cerdanyola.

El veredicte del concurs de fotografia de l’Aplec de Sant Iscle es donarà a conèixer el proper 18 de desembre i es farà una exposició amb les obres guanyadores i una selecció de les presentades del 15 de gener al 6 de febrer a l’Ateneu. 

Galeria d'imatges