Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • L'aposta per la digitalització de les petites empreses obre el cicle de conferèn...
L'aposta per la digitalització de les petites empreses obre el cicle de conferències 'Esmorzars de Can Serra'

L'aposta per la digitalització de les petites empreses obre el cicle de conferències 'Esmorzars de Can Serra'

5 de maig de 2022 a les 11:21

La presentació del programa Kit digital, ajudes econòmiques per impulsar la transformació digital de les pimes, ha obert aquest dijous, 5 de maig, el cicle de conferències Esmorzars de Can Serra.

La presentació del programa Kit digital, ajudes econòmiques per impulsar la transformació digital de les pimes, ha obert aquest dijous, 5 de maig, el cicle de conferències Esmorzars de Can serra. L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, remarca que el kit digital és una iniciativa del govern espanyol per implantar solucions digitals  com la creació de webs, gestió de clients, comerç electrònic, gestió de xarxes socials o comunicacions segures per avançar en la maduresa tecnològica de les petites i mitjanes empreses i autònoms. L’alcalde apunta que el programa està finançat amb fons europeus Next Generation amb un pressupost de més de 3.067 milions d’euros per beneficar un milió d’empreses,

Carlos Cordón ressalta que el kit digital és “una oportunitat única” per digitalitzar les pimes i suposa “obrir portes a nous clients, productivitat, eficiència o rendibilitat” en una ciutat i un municipi de petites empreses.

En aquest sentit, el ponent d’aquesta presentació, Albert Martínez Lacambra, director General de Red.es, explica que el kit digital s’enfoca a empreses per sota de 50 empleats, petites i microempreses que suposen més de la meitat de l’ocupació a Espanya però que té un marge de millora gran en la transformació digital. Martínez destaca que per això s’ha intentat facilitar el seu accés a les pimes amb un sistema de “zero papers” per demanar l’ajuda. Aquesta accessibilitat, i la robotització del sistema, han permès que en 15 dies s’hagin fet 40.000 expedients.

Martínez posa l’accent en que aquest programa arriba en un moment de gran crisi provocada per la pandèmia que va portar a una rescissió del 10’8% que no va arribar al 20% per la intervenció del sector públic, una contracció, indica, que no es veia des de l’any 36, quan va esclatar la Guerra Civil. Els fons europeus han funcionat com un Pla Marshall del segle XXI que a Espanya va suposar una injecció de 140.000 milions, el 12% del PIB

Jaume Maranges, president de Cerdanyola Empresarial, destaca la col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat per reforçar el teixit empresarial de Cerdanyola i fa una crida als petits empresaris del municipi perquè aprofitin l’oportunitat que suposa l’aparició del kit digital amb amb fons europeus.

Des d’altres institucions, Susana Fernández, tècnica de desenvolupament econòmic de la Diputació de Barcelona, explica que la Covid-19 “ha deixat de manifest el gran dèficit tecnològic existent” a la nostra demarcació. Fernández indica que per això s’impulsa el programa Treball, talent i tecnologia (TTT) -del qual és coordinadora- perquè considera que la transformació digital és una urgència perquè les empreses siguin competitives i retinguin el talent local. Per a Fernández, “si es vol avançar, la tecnologia és el camí”

Pere Soler, cap d'Empresa i Mercat de Treball de l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic, destaca que el kit digital vol ajudar les empreses a desenvolupar-se tecnològicament a partir de l’expertesa d’innovació amb un sistema de demanda automatitzat i agilitzat.

Retransmissió de la presentació 

Galeria d'imatges