L'Arqueologia desapareguda, primera activitat de l'any al Museu de Ca n'Oliver
14 de gener de 2016 a les 14:53El Museu de Ca n’Oliver organitza un itinerari per descobrir jaciments de la Plana del Castell, avui desapareguts, i també presentarà el catàleg de l’exposició Abans de l’Alba.
Audios
14-01-2016 Joan Francès
14-01-2016 Joan Francès (2)
El director del Museu, Joan Francès, explica que el dia 24 és el darrer dia que es pot visitar l’exposició “Abans de l’Alba”, la qual recull totes les intervencions que s’han fet al llarg de gairebé 30 anys en l’àmbit del que avui és el Parc Tecnològic i el que es coneix com el Parc de l’Alba, a l’entorn de la Plana del Castell.
Durant aquest dia, doncs, es portaran a terme dues activitats. Una primera, que començarà a quarts d’onze del matí, amb un itinerari, anomenat “Arqueologia desapareguda” on es podrà visitar el territori per veure els llocs on hi havia jaciments, ara desapareguts, i, d’aquesta manera, entendre també el paisatge actual.
I durant aquest dia, i un cop acabat aquest itinerari, també es presentarà el catàleg de l’exposició Abans de l’Alba, el qual recull el contingut de l’exposició, com ara: textos, fotografies, objectes, etc. Una eina molt interessant de divulgació per a diferents àmbits, com el de l’ensenyament, per exemple. Un catàleg que serà obsequiat a totes les persones assistents.
Segons explica Francès, tants anys de treballs donen per a moltes curiositats i anècdotes, i en aquest sentit, recorda el moment en que es van descobrir diverses bombes de la Guerra Civil, prop de Can Fatjó del Molí, i que van provocar la intervenció de Mossos d’Esquadra i, fins i tot, de la Unitat d’Enginyers de l’Exèrcit.
D’altra banda, la valoració que en fa de l'exposició el director del Museu és molt positiva, ja que ha estat una oportunitat de poder donar un cop d’ull a tota la feina que s’ha fet a Cerdanyola durant tot aquest temps i, tammateix, a ser conscients d’una vegada per totes de la importància arqueològica de Cerdanyola.
Aquesta exposició ha estat produïda i comissariada pel Museu d’Història de Cerdanyola amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Val a dir que, fins al 24 de gener, es faran visites guiades i gratuïtes a l’exposició cada dijous i dissabte, a quarts de set del vespre. A partir del mes de març l’exposició començarà el seu recorregut per altres municipis i el primer lloc que l’acollirà serà el Museu de Sant Cugat.