L’ascens haurà d’esperar

29 de maig de 2022 a les 12:35

El CBF Cerdanyola cau contra el CB Aridane en el tercer partit de la fase d’ascens a Lliga Femenina 2 per 51-55, on van ser clau els pocs tirs lliures a favor de les verdes i els errors sota la cistella en els moments decisius del matx.

Demà jugaran la repesca contra el que quedi segon del grup 1 a dos quarts d’una del migdia.

El Pavelló Antonio Prieto de Granada va ser testimoni d’un partit clau per assolir l’ascens de categoria entre CBF Cerdanyola i CB Aridane. Tots dos equips arribaven a la tercera jornada de la fase d’ascens a Lliga Femenina 2 amb dues victòries en el seu casiller, raó per la qual, la victòria tenia el premi gros.

El matx va començar amb el conjunt canari marcant el ritme de l’encontre. Un 0-7 inicial d’Aridane, gràcies en part a Nicole Munger (la seva màxima anotadora), va obligar a les verdes a intensificar el seu joc i gràcies als punts inicials de Ruth Allison, van retallar distàncies fins arribar als últims 2 minuts del primer quart a només 2 punts de les canàries (10-12). Aquesta distància la van mantenir fins al final dels primers 10 minuts, que va acabar amb el resultat de 13-15 favorable a les de Jorge Carreira.

Al segon quart, va predominar el poc encert sota la cistella de tots dos equips. Durant els primers instants, van haver molts errors en el tir des de sota l’aro, fet que va provocar que el marcador no es mogués en els primers 2 minuts. A partir d’aquest moment, les cistelles van començar a entrar i l’objectiu de les vallesanes era empatar el partit per posar pressió a les de La Palma, però cada vegada que s’apropaven, les de taronja responien amb una cistella, fins al punt d’arribar als últims 2 minuts amb el marcador de 21-23. Gràcies a la cistella de Ruth Allison, van aconseguir empatar el matx, que l’hagués pogut trencar Aridane si hagués anotat algun dels quatre tirs lliures que va tenir als últims segons. Finalment, es va arribar al descans amb el resultat de 23-23.

A la represa, el Cerdanyola va aconseguir la primera aventatge del partit gràcies a la cistella d’Ana Alonso, col·locant el 25-23 en el primer minut del tercer quart. Ràpidament, Aridane va empatar mitjançant Erika Castro i a partir d’aquest moment les cistelles se les van anar repartint sistemàticament els dos equips, raó per la qual no hi havia un dominador clar en el marcador. Quan semblava que les visitants s’allunyaven, un triple d’Ana Alonso va col.locar el 30-28, però això no va desmotivar a les de taronja i, agafant-se als punts de Nicole Munger, van aconseguir arribar al final del tercer quart imposant-se per 41-42.

L’últim quart va ser d’autèntic infart. Un bon joc defensiu per part de tots dos equips en el tram inicial va privar de veure alguna cistella en els primers 2 minuts, moment en que van aparèixer el triples d’Ana Alonso i Ruth Allison per col·locar el 47-42 a favor del Cerdanyola quan faltaven 6 minuts pel final. Però un 0-9 a favor del conjunt canari va ser decisiu, ja que a falta de 4 minuts guanyaven 47-51. Tot i això, les verdes no li van perdre la cara al partit i, quan faltaven 25 segons pel final només estaven 2 punts per sota (51-53). Finalment, els tirs lliures van decantar la balança del cantó insular, que es van acabar enduent el partit per 51-55 i van assolir així l’ascens de categoria en detriment de les verdes.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola haurà de jugar el partit de repesca contra el segon del grup 1, que previsiblement serà el CB Terralfàs, que enguany ha estat el campió valencià. Serà diumenge a dos quarts d’una del migdia.

CBF Cerdanyola (51): Carla Pérez (17), Ruth Allison (10), Eva González (2), Eva Almasque (0), Lara Fernández (4), Laia Espin (0), Anna Iglesias (0), Iona Garcia (0), Mar Moreno (0), Elena Murcia (7), Ana Alonso (11), Lorena Del Moral (0).

CB Aridane (55): Ana Fernández (7), Elena Marichal (0), Sol Molina (0), Nicole Munger (25), Aitana Rodríguez (0), Mara Cortés (1), Naomi Lemongang (9), Erika Castro (4), Kelly Orejuela (1), Marta Carballo (2), Sabina Yanes (0), Carolina Kert (3).

Parcials: 13-15 // 23-23 // 41-42 // 51-55.