Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • L'assemblea de Tycsa ratifica el preacord amb la direcció
L'assemblea de Tycsa ratifica el preacord amb la direcció

L'assemblea de Tycsa ratifica el preacord amb la direcció

24 de gener de 2003 a les 0:00

L'assemblea de Trenzas y Cables de Acero (Tycsa) ha ratificat el preacord subscrit entre els representants dels treballadors i de la direcció de la factoria i posa així punt i final al conflicte laboral iniciat fa dues setmanes arran de l'anunci del tancament de la factoria. El comitè d'empresa ha desconvocat la vaga prevista per a la setmana vinent, entre els dies 27 i 31 de gener.

L'acord fixa les recol.locacions, prejubilacions i indemnitzacions als 155 treballadors de Tycsa i l'assemblea li va donar suport amb 149 vots a favor, 4 en contra i 2 abstencions.

Finalment, 50 treballadors seran recol.locats en altres factories del grup Compañía Española de Laminados (Celsa), entre elles Riviere -31 recol.locacions, i Cables y Eslingas -9 recol.locacions- de Cerdanyola; 24 treballadors s'acolliran a prejubilacions i 82 treballadors veuran rescindit el seu contracte amb una indemnització de 45 dies de sou per any treballat.

Manuel Manchón, president del Comitè d'Empresa de Tycsa, considera que l'acord ha estat el millor possible i anuncia que les recol.locacions s'iniciaran dilluns vinent i que el tancament de la factoria de Cerdanyola no es farà efectiu fins que els 24 treballadors que s'han d'acollir a la prejubilació compleixin 58 anys.

L'empresa Tycsa, dedicada a la fabricació de cables d'acer industrial i que va arribar a tenir 800 treballadors, es va ubicar des de la seva creació a Barberà, però fa un any es va traslladar a Cerdanyola després que els terrenys de Barberà fossin reqüalificats i s'iniciés una promoció immobiliària. L'Ajuntament de Cerdanyola, davant la preocupació dels treballadors, ha desmentit que, avui en dia, es plantegi un canvi en el desenvolupament urbanístic que pugui afectar els terrenys de l'empresa a la nostra ciutat.