L'Ateneu, l'equipament més utilitzat de la ciutat, rellueix
3 de novembre de 2014 a les 14:11El final de la intervenció a l’edifici, que va començar al mes de juny passat, s’ha celebrat amb una festa, ahir diumenge, en la que els ciutadans tenien l’oportunitat de conèixer de primera mà totes les millores realitzades.
L’emblemàtic edifici de l’Ateneu de Cerdanyola, el centre de la cultura a la ciutat, s’ha renovat després dels seus 35 anys de vida amb unes obres que han servit per dignificar l’espai.
La plaça de l’Ateneu és un dels espais que més canvis ha sofert. S’ha recuperat aquesta plaça amb un nou paviment i una millor accessibilitat. Però també, entre d’altres actuacions, s’han acabat amb els degoters que hi havia a l’interior de l’edifici i amb les esquerdes a les façanes i en aquests moments s’estan canviant les butaques del teatre. Segons un dels arquitectes del projecte, Roger Jornet, l’objectiu principal era “la rehabilitació de tots els espais exteriors”, obrint l’Ateneu a la ciutat. S’ha fet una actuació integral en la que també s’ha inclòs una obra a la façana ja que durant les obres es van detectar certes patologies en l’edifici que, segons Jornet, ja han quedat solucionades.
L’Ateneu rep més de 100 mil visites anualment. De fet, és l’edifici més utilitzat pels cerdanyolencs; un equipament amb una gran vida cultural. Són moltes les entitats, associacions i ciutadania en general que en fan ús i també les que més patien els problemes de pavimentació a la plaça i d’humitats a l’interior de l’edifici. La ciutadania valorava diumenge de manera positiva les obres realitzades, sobretot pel que fa a les facilitats en l’accés a la plaça i també en la seguretat que ara presenta el paviment. Segons dues ciutadanes, Ana Maria Castillo i Mercè Aubach, aquest espai ha millorat molt.
Més de 35 anys d'història
A l’abril de 1983 s’inaugurava l’Ateneu de Cultura i des d’aleshores ha estat seu de milers d’activitats, estrenes teatrals, actuacions musicals i tallers, entre d’altres. Més de 35 anys de trajectòria que des de l’administració local confien puguin continuar amb un espai molt més digne i recuperat per al seu intens ús.
L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, indica que les obres realitzades serviran per continuar mantenint l’edifici de l’Ateneu com “el cap i casal de la cultura a Cerdanyola”. Carmona també tenia un emotiu record per a les dues treballadores de l’Ateneu, l’Eva i la Roser, que van perdre la seva vida en aquest equipament l’any 1991.
Les obres de millora de l’Ateneu han servit per dignificar aquest espai, segons assegurava la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola, Montserrat Montiel. El resultat de les mateixes ha estat la integració de la plaça en l’edifici al mateix temps que es millora en seguretat i accessibilitat, assenyala Montiel. La regidora es mostrava molt satisfeta perquè s’ha fet una actuació molt important amb uns grans resultats i amb un pressupost molt ajustat.
La nova plaça de l’Ateneu ja ha estat escenari d’activitats culturals. De fet, la festa inaugural va comptar amb l’espectacle infantil Papanatas band, amb la companyia Marta de Marte, i l’actuació de la Jonhies Band. I per acabar la celebració, un brindis per augurar una llarga vida a l’Ateneu de Cultura de Cerdanyola.