L'Aula d'Extensió Universitària proposa un recorregut per la història del pop rock
28 de gener de 2013 a les 0:00L’Aula d’Extensió Universitària de Cerdanyola organitza un curs monogràfic dedicat a la història del pop rock des dels anys 50 fins a la dècada dels 90. Les sessions s’efectuaran els dimarts 12 i 19 de febrer i 5 i 12 de març, de les 18 a les 19.30 hores, al MAC Can Domènech. L’activitat està oberta al públic en general i el preu de la inscripció per a tot el cicle és de 20 euros. Els socis de l’Aula paguen 5 euros.
El pedagog, crític i productor musical, Frederic Sesé serà l’encarregat d’impartir el cicle, titulat La música de la nostra vida. Història del pop-rock (1950-1990), un recorregut per la música popular del segle XX, partint del naixement oficial del rock’n’roll als 50 i seguint la seva evolució i múltiples ramificacions, configurant la banda sonora d’uns anys que van viure importants canvis socials.
El president de l’Aula d’Extensió Universitària de Cerdanyola, Isidre Grau, explicava que aquest és el tercer curs monogràfic que s’organitza, després haver-se centrat en el cinema i en la història de Catalunya. Arrel d’una conferència sobre el món del jazz, feta per en Frederic Sesé, l’Aula li va plantejar la possibilitat de preparar una activitat més extensa sobre la música, tasca que Sesé ve desenvolupant des de fa molts anys. Finalment es va acordar realitzar quatre sessions amb suport audiovisual i obertes al públic en general.
Frederic Sesé és musicòleg i va impartint la conferència sobre l’evolució del pop-rock des de fa anys per instituts de secundària, com a formació de professorat o en diverses aules d’estudi. Sesé vol destacar molt els valors del rock, "valors de llibertat i de rebel·lia front l’ordre establert, que va ajudar també a accelerar o com a mínim acompanyar, els canvis socials". Sesé destaca la importància del rock en temes, com per exemple, "la lluita contra el racisme o la igualtat de la dona".
Frederic Sesé reconeix que la tria dels fragments musicals projectats en vídeo per mostrar l’evolució del pop-rock, i com una cosa porta a l’altra en una àmplia xarxa d’influències, és bastant personal, però sempre oberta a les aportacions del públic assistent i sempre transmeses amb la passió d’allò viscut, considerant a molts dels músics esmentats com a veritables companys de viatge.
Cada una de les quatre sessions està dedicada a una dècada. El 12 de febrer es centrarà en els 50, amb el naixement oficial del rock’n’roll, i un repàs als seus precedents. El 19 de febrer reviurà els 60 amb l’enfrontament entre The Beatles i The Rolling Stones, a més de l’eclosió de la cançó protesta amb Bob Dylan al capdavant. El 9 de març repassarà els 70, des de les magnes, per la seva durada, peces del rock simfònic fins a la urgència del punk. El monogràfic acabarà el 12 de març recordant els 80, abordant el reggae, el rap o la disco music entre d’altres. Les inscripcions es poden fer per correu electrònic (aula.cerdanyola@gmail.com) o directament a la sessió de l’Aula del proper 6 de febrer, al MAC Can Domènech.