Laura Borràs captiva amb les paraules als alumnes de Banús
22 de desembre de 2015 a les 9:30Llicenciada en filologia catalana, professora de Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i especialista en la difusió de la literatura en entorns digitals, Borràs s'ha adreçat als alumnes de batxillerat de l'Institut per animar-los a perseverar en allò que vulguin estudiar, malgrat que puguin arribar a creure que els estudis de lletres no tinguin gaire sortida professional.
Audios
22-12-2015 Laura Borràs
Laura Borràs va esperonar als alumnes de l'Institut Banús que van assistir a la seva xerrada a seguir la seva vocació i estudiar allò que de veritat els apassiona i omple, perquè segurament estan destinats a exercir professions que encara no existeixen i que només les gaudiran si fan allò que els agrada.
Laura Borràs es va posar com exemple, ja que no fent cas als que l'aconsellaven fer Dret, es va decantar, com lectora apassionada, a fer Filologia Catalana. Quan va començar la seva tesi, Formes de la follia a l'Edat Mitjana, tothom la prenia per boja, i en canvi es va convertir en un llibre que li va obrir les portes de diverses universitats europees i de retruc el reconeixement a casa seva, obrint-li les portes de la televisió pública, fins que un dia, després d'una conferència a la que assistia el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el mateix Mascarell li va oferir el càrrec de directora de la Institució de les Lletres Catalanes. En tot aquest camí, assegura Borràs citant al poeta xinès Lao Tse, l'única i imprescindible constant és la perseverança.
Laura Borràs ha estat una de les pioneres en la difusió de la literatura en entorns digitals, introduint les xarxes 2.0 en l'ensenyament de la literatura a la universitat, desterrant la idea que els estudis de lletres són incompatibles amb les noves tecnologies i considerant el món digital un suport per l'Humanisme.
Borràs va explicar que vivim en uns temps de canvis constants, on tot passa molt ràpid i podem patir una veritable intoxicació per excés d'informació. En aquest context en el qual les novetats es configuren com veritables desafiaments i els valors es modifiquen, cal integrar el que ja coneixem amb el que ens arriba de nou, ja que només sobreviu qui aconsegueix adaptar-se als canvis.
Uns temps digitals en els quals, defensa Borràs, el poder de les paraules és la força que mou el món, destacant la importància dels poetes, que ens deixen els mots en préstec per poder parlar de nosaltres mateixos.
Laura Borràs va animar als estudiants a ser capaços d'establir vincles de coneixement de manera creativa, arriscant-se i assumint que és a través dels errors com més s'aprén.