Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'Autònoma fa Doctor Honoris Causa a Germà Colón pel seu suport al català
L'Autònoma fa Doctor Honoris Causa a Germà Colón pel seu suport al català

L'Autònoma fa Doctor Honoris Causa a Germà Colón pel seu suport al català

15 de gener de 2003 a les 0:00

 La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) distingeix avui a les 12 del migdia com Doctor Honoris Causa Germà Colón, catedràtic emèrit de Filologia Romànica de la Universitat de Basilea. La presentació anirà a càrrec del professor Amadeu-J. Soberanas, catedràtic de Filologia Romànica de la UAB i, com a discurs d'investidura, Germà Colón impartirà la conferència Fons romànic d'alguns refranys hispànics.

L'acte d'investidura s'emmarca dins del cicle de conferències sobre Llengua, Coneixement i Creativitat de l’Any de les Llengües que enguany celebra la UAB que té la intenció de despertar l'interès tant de la comunitat universitària com de la societat en general i provocar reflexions i discussions sobre diversos aspectes que fan de les llengües elements cabdals de la vida social, intel·lectual, artística i científica.

El valencià Germà Colón i Domènech ha realitzat una important tasca en favor del català i altres llengües romàniques a les universitats suïsses, on treballa des d'inicis dels 50 i on va entrar en contacte amb els millors romanistes europeus, com Sever Pop, Omer Jodogne i W. Von Vartburg qui l’incorpora a la Universitat de Basilea.

La seva tasca investigadora a favor de les llengües romàniques, en especial del català i castellà, es considera immensa en cercles universitaris amb la creació d’una escola de catalanistes a la universitat suïssa que li ha procurat distincions com Doctor Honoris Causa de la Universitat de València (1984), de la Universitat d’Alacant (1990) i de la Universitat Jaume I de Castelló (1992). A més, pel mateix motiu, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l'any 1985. Germà Colón també ha estat president de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (1976-1982), de la qual és conseller d'honor.

Entre els títols que ha publicat destaquen El léxico catalán en la Romania (1976); El panorama de la lexicografia catalana. De les glosses medievals a Pompeu Fabra (1986); Problemes de la llengua a València i als seus voltants (1987); o La llengua catalana en els seus textos (1978).