Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • L’empresa Nefinsa llença una OPA hostil per comprar Uralita

L’empresa Nefinsa llença una OPA hostil per comprar Uralita

12 de setembre de 2002 a les 0:00

Nefinsa, societat d’inversió de la família Serratosa, ha llençat una Oferta Pública d’Accions (OPA) pel 35 percent del capital de la companyia Uralita -propietària de les marques Uralita, Aiscondel, Pladur i Sangrà, entre d'altres-, segons anuncia el diari econòmic Expansión, amb un valor de 153 milions d’€. Actualment, Uralita està participada en un 8’7 percent per Royal Bank of Scotland, en un 5 percent per Scottish Widows, en un 5 percent per la Caja de Ahorros de Salamanca y Soria i en un 5 percent per Atalaya Inversiones.
Nefinsa, que ja controla el 4’7 percent d’Uralita, ofereix als accionistes 7 € per acció amb l’objectiu de ser el soci de referència d’Uralita i liderar el desenvolupament estratègic de l’empresa de construcció i no només fer una operació de finances. La societat d’inversió té una cartera en la que agrupa negocis d’aviació, com Air Nostrum, o energia eòlica, com Gamesa, entre d’altres.
La família Serratosa té una experiència de 75 anys en el sector de la construcció a través de l’empresa Valenciana de Cementos, que fa 10 anys va vendre a la mexicana Cemex en una operació que va servir per crear Nefinsa.
Segons el diari Expansión, el benefici net d’Uralita va caure a borsa un 38 percent al 2001 i un 24 percent als primers 6 mesos d’aquest any, fet pel qual des de Nefinsa qualifiquen l’OPA com una bona operació pels accionistes. L’Opa, però, es presenta només uns dies després que Uralita hagi anunciat la compra de l’empresa alemanya d’aillants Pfleiderer per 203 milions d’€.