Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • L'ensenyament públic s'atura contra la Llei de Qualitat Educativa
L'ensenyament públic s'atura contra la Llei de Qualitat Educativa

L'ensenyament públic s'atura contra la Llei de Qualitat Educativa

29 d'octubre de 2002 a les 0:00

Els col.legis de primària i els instituts de secundària de l'ensenyament públic de Cerdanyola han aturat avui les classes seguint la convocatòria de vaga contra la Llei de Qualitat Educativa aprovada al Congrés dels Diputats. El seguiment de la vaga, segons indiquen els responsables sindicals, és molt majoritari al sector públic al conjunt de Catalunya, però minoritari a les escoles privades i concertades, en les que els representants sindicals denuncien pressions contra el professorat.

El portaveu de la Unió Sindical dels Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya (USTEC-STEs), Carles Martínez, xifra en un 70 percent el seguiment de la vaga i destaca les "moltes dificultats del professorat de la privada per exercir el seu dret a la vaga" ja que assegura que hi ha hagut "pressions" de les direccions dels centres i la patronal.

Martínez assegura que una vaga "és una mesura que ningú no vol" però remarca que és una eina per lluitar contra una llei "que és una agressió no només al professorat, sinó al conjunt de la societat". Segons el portaveu de la Ustec-Stes, la Llei de Qualitat Educativa "és menys progressista, va més enrera que la Llei d'Educació franquista" dels anys 70".

Martínez assegura que la nova normativa "no aporta recursos al sistema educatiu", és una llei imposada en la que "de les 1.166 esmenes presentades només s'han acceptat 20 i de caràcter tècnic" i "restringeix les competències" de les Comunitats Autònomes i del professorat i l'autonomia dels centres d'ensenyament.

Pel que fa a Cerdanyola, des de l'Ajuntament destaquen que el sector públic ha aturat les classes en gairebé tots els col.legis i instituts de la ciutat, amb excepció d'alguns professors de secundària, mentre que al sector privat la majoria de les classes s'han realitzat amb normalitat.