Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Les Ampes de Cerdanyola, contra la llei Wert i les retallades
Les Ampes de Cerdanyola, contra la llei Wert i les retallades

Les Ampes de Cerdanyola, contra la llei Wert i les retallades

25 d'octubre de 2013 a les 13:10

Mares i pares, alumnes i docents, la majoria amb la samarreta groga de suport a les mobilitzacions en l'educació, participaven ahir en la convocatòria per part de la plataforma d'Ampes de Cerdanyola d'una concentració de suport a la convocatòria de vaga al sector contra la Lomce i les retallades.

La concentració es va realitzar a les 17 hores a la plaça de Francesc Layret, davant l'Ajuntament, i es va llegir un manifest molt crític amb la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce). El col.lectiu denuncia que l'anomenada llei Wert és mercantilista, privatitzadora i classista perquè suposa retallada de beques, pujada de taxes i aposta per l'escola concertada.

La falta de consens o d'atenció a l'educació especial fa que les Ampes qualifiquin la llei com a discriminatòria i involucionadora al temps que la consideren antidemocràtica per la falta de consens.

Meritxell Valls i Elbi Vilar indiquen que la convocatòria de la plataforma d'Ampes es realitza en suport als docents i estudiants que es mobilitzen en contra de la gestió política de l'educació i unes retallades que consideren regressives i que provoquen que l'escola torni a nivells anteriors a la generació dels pares.

El col.lectiu engloba associacions de famílies de 21 centres públics de la ciutat des d'escoles-bressol a secundària convençuts que cal indignar-se i protestar contra decisions polítiques nocives. La plataforma indica que si els polítics no escolten les demandes de la ciutadania seran desbordats.

Les Ampes reclamen també a l'Ajuntament de Cerdanyola una actitud més proactiva i transparent davant la inquietud de la ciutadania local i l'existència de precedents com l'intent de tancament de l'escola Xarau per part de la Generalitat. En aquest sentit, una representació dels concentrats va entrar al registre municipal el manifest de la jornada amb la petició de suport a les reivindicacions de la comunitat educativa.

Seguiment irregular

La vaga general en el sector educatiu de Catalunya convocada pels sindicats tenia ahir un seguiment irregular a la nostra ciutat. A les escoles de primària de la ciutat l’alumnat secundava majoritàriament la convocatòria ja que els pares no van portar els infants a classe en un gran nombre. No obstant això, el seguiment entre el professorat va ser d’un 40%, segons dades de les escoles. Només l’Escola Municipal La Sínia (amb 4 persones de l’equip docent en serveis mínims); l’Escola Xarau, amb un 75% i l’Escola Serraperera, amb un 65%, van superar la mitjana d’adhesió a la convocatòria. En canvi, a l’Escola Sant Martí, només un docent es va sumar a la vaga i a l’Escola Collserola feien classes amb normalitat.

L’alumnat dels instituts públics de la ciutat va seguir també majoritàriament la vaga. Entre el professorat el seguiment va ser més irregular i, en alguns casos, com a l’Institut Banús, només 3 professors van secundar la vaga.

Al conjunt del país, Generalitat i sindicats discrepaven sobre les xifres de seguiment. Mentre la consellera, Irene Rigau, xifrava en un 17,06% el suport en els centres públics, CCOO elevava el seguiment al 55% i UGT al 50%. Pel que fa a escoles i instituts concertats, la Generalitat calcula un 15,4% de suport, per un 35% de CCOO i un 30% d'UGT.

Galeria d'imatges