Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Les Cambres de Comerç reclamen que no s'augmentin els horaris comercials
Les Cambres de Comerç reclamen que no s'augmentin els horaris comercials

Les Cambres de Comerç reclamen que no s'augmentin els horaris comercials

4 de novembre de 2003 a les 0:00

Les Cambres de Comerç de Catalunya han aprovat un manifest programàtic sobre el comerç català, liderat per la Cambra de Comerç de Sabadell, que reclama la redacció d'una Llei del Comerç i dels Serveis de Catalunya  i l’establiment d’una línia clarament diferenciada de l'estatal en matèria d'horaris comercials. En aquest sentit, les cambres consideren plenament acceptats pel teixit econòmic els límits màxims de 8 festius oberts a l'any i de 72 hores setmanals d'obertura, amb les excepcions dels municipis turístics que ho requereixen.

Les cambres comercials consideren que la pretensió de liberalització absoluta d'horaris comercials és del tot punt incompatible amb el manteniment del model català de comerç que es considera d'interès general.

Els representants del comerç es queixen d’incompliment d’alguns acords importants com que les plusvàlues generades per les noves implantacions comercials reverteixin en el comerç urbà i reclamen la creació de Programes d'Orientació dels Equipaments Comercials supramunicipals o comarcals i que les administracions afavoreixin l'ordenació municipal d'usos comercials i de serveis a les persones.

Les cambres de comerç també reclamen que es reconsiderin les condicions que regulen les vendes especials i, en particular, la durada del període de rebaixes i desenvolupar una política social activa davant el fenomen de la immigració.

Les cambres de comerç finalment reclamen la constitució d'un Institut per a la defensa del model comercial català i d'un Consorci per a la Promoció del Comerç Urbà.