Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Les contribucions per urbanitzar Mare de Déu de Les Feixes s'aproven al Ple

Les contribucions per urbanitzar Mare de Déu de Les Feixes s'aproven al Ple

28 de febrer de 2003 a les 0:00

El Ple de l'Ajuntament de Cerdanyola aprovava ahir la imposició de contribucions especials per urbanitzar el carrer Mare de Déu de les Feixes, després d'haver arribar a un acord amb els veïns sobre el percentatge que aportarà l'Ajuntament.

El portaveu socialista i tinent d'alcalde d'Urbanisme, Rafael Viñals, explica que s'apliquen constribucions especials en aquest sector perquè es tracta d'una nova urbanització i no d'una reforma ja que assegura que "el missatge de l'avinguda Catalunya" és que les contribucions especials no s'apliquin en un cas de millora urbanística. Segons Viñals, tot i que habitualment el percentatge de distribució de costos és de 90 percent pels veïns i 10 percent per l'Ajuntament, al tractar-se d'un carrer amb gran amplada aquesta distribució finalment queda com el 60 percent d'aportacions dels veïns i del 40 percent de l'Ajuntament.

El regidor del Partit Popular (PP) Anselmo Martín manifestava l'oposició del seu grup per estar en contra de les contribucions especials i considerar aquest cas un greuge comparatiu amb les obres de la segona i tercera fase del Pla del Centre en que no s'han aplicat. Martín destaca a més que el carrer Mare de Déu de Les Feixes està en una situació precària de la que ara es vol sortir perquè ha de passar el transport públic. Viñals va replicar que la part del carrer sense urbanitzar està així per una qüestió tècnica que no havia quedat recollida al sector Guiera després de la modificació del Pla General Metropolità al sector.

Pel que fa a la resta de grups de l'oposició, tant el portaveu d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Toni Morral, com el regidor de Convergència i Unió (CiU) Emilio Borregán van manifestar-se a favor de les contribucions especials però van reclamar que s'apliquin amb uns criteris més clars i ordenats per evitar discriminacions.